Es posa en marxa la 2a fase d’obres de conservació i millora a la finca municipal de Can Pere Tià

Aquesta setmana s’ha iniciat la segona fase de les obres de conservació i millora de l’edifici de la finca municipal de Can Pere Tià, situada al paratge de La Pietat, just a l’accés a la vall de la Bell-lloc.

Es tracta del projecte que impulsa l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós i que dóna continuïtat a les obres que en una primera fase ja es van realitzar en aquest equipament a principis de l’any passat, amb l’objectiu de millorar aquest espai municipal adequant les seves instal•lacions i donant-li la màxima polivalència.

Aquesta segona fase preveu la finalització de les millores realitzades a la nau annexa a la casa. En aquest espai es consolidaran parets, s’aplicarà aïllament al sostre i s’arranjaran els terres, a banda de la millora de la instal•lació elèctrica i del canvi de les obertures. Cal destacar que ja en l’àmbit de la casa s’actuarà en la reparació de les filtracions de la terrassa que cobreix el porxo, i s’enderrocaran alguns envans interiors per habilitar un ampli espai polivalent dins la casa.

Els treballs de manteniment i millora són a càrrec d’una empresa constructora i el seu cost és de 32.093 euros. Es preveu que aquestes obres quedin totalment enllestides abans de finals del proper mes de juny, just abans de l’inici de la Festa Major de Palamós.

La voluntat d’aquest projecte global és convertir Can Pere Tià en un equipament multifunional, que pugui obrir-se definitivament a la ciutadania per tal que pugui ser utilitzat i amb tots els serveis necessaris, per part de totes aquelles persones, col•lectius i entitats locals que ho requereixin.

La finca municipal de Can Pere Tià
La finca municipal de Can Pere Tià acull durant l’any diverses activitats organitzades principalment per l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós, que gestiona l’ús, i per entitats de la vila.

Actualment la finca és l’espai on s’ubica un projecte d’hortes ecològiques que Palamós ha posat a disposició dels ciutadans.

La propietat d’aquesta finca va ésser donada a l’Ajuntament de Palamós l’octubre de 1992 per la seva propietària la senyora Erika Schade, de nacionalitat alemanya, que va posar com a úniques condicions per aquesta donació que la finca es destinés a finalitats de caràcter social, cultural i juvenil, i que en pogués ser usufructuaria fins a la seva mort, que es va produir l’octubre de 2000.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat