Es posa en marxa una campanya destinada a la reducció d’envasos al comerç palamosí, adreçada tant als botiguers com als clients

Les àrees de Medi Ambient i de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palamós van iniciar durant la setmana passada, una campanya destinada a la reducció d’envasos al comerç palamosí, i adreçada tant als botiguers com als seus clients.

Aquesta actuació agafa el fil de les actuacions realitzades durant la Setmana europea de Prevenció de Residus, que es va celebrar del 18 al 26 de novembre, la qual posava èmfasi en la reducció d’envasos. Durant aquella setmana es van distribuir bosses de nanses reutilitzables entre la clientela del mercat municipal.

La nova acció divulgativa s’allargarà durant les properes setmanes i es basa, principalment, en la visita presencial que realitzen al comerç local, dos educadors ambientals, els quals informen als responsables d’aquests establiments de les mesures que han d’aplicar per a no generar envasos i embalatges quan venen el seu producte.

Manual de bones pràctiques

Els educadors els lliuren un manual de bones pràctiques, que poden ubicar en un lloc visible de l’establiment per a ser consultat també per als seus clients, on es destaquen aquelles mesures que poden aplicar per al foment de la prevenció de generació d’envasos. Els consells van adreçats tant a les botigues, com els bars i restaurants de Palamós, i es concreten amb accions com: la utilització de bosses reutilitzables, carmanyoles o ampolles de vidre.

També incentiva el foment entre els clients de l’ús de cistells per anar a comprar; la incorporació dels embalatges o envasos retornables, reutilitzables o biodegradables; evitar embalatges individuals o bé oferir aigua amb gerra o ampolla de vidre en el cas dels restaurants.

Aquestes visites presencials també inclouen el repartiment del calendari del servei de recollida de residus comercials porta a porta previst per a 2024, del qual els educadors ambientals també informen els comerciants locals.

La campanya destinada a la reducció d’envasos al comerç palamosí es complementa amb la utilització de la plataforma d’Instagram per fer arribar aquests missatges també a la ciutadania, i d’aquesta manera fer-los reflexionar en la necessitat de reduir l’ús d’envasos quan són clients d’aquests establiments.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp