Es presenta a Palamós el primer Festival Esportiu a l’aire lliure, amb un ventall d’activitats que segueixen posicionant el municipi com a referent en esport

L’alcalde de Palamós, Lluís Puig, el regidor d’Esports, Joan Barba; i el cap de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Palamós, Miquel Brull, han presentat aquest matí, el variat programa d’activitats que s’inclouen en el Palamós Outdoor Sports Festival, el primer festival esportiu a l’aire lliure que durant el cap de setmana del 22 al 24 d’octubre es realitzarà al municipi, i que inclourà propostes esportives pensades per a tots els públics, i per a poder practicar en contacte amb els espais naturals del municipi.

Es tracta de la primera edició d’aquest festival de l’esport que segueix posicionant Palamós com a referent esportiu a les comarques gironines, més enllà dels seus àmbits més reconeguts com són el futbol o la vela, i aprofitant el privilegiat entorn natural que té Palamós, convertit en un gran espai esportiu a l’aire lliure.

L’activitat inclourà propostes com: trail running, mountain bike, gravel, escalada, caiac, o activitats de lleure, per gaudir de l’esport en contacte amb la natura.

El Palamós Outdoor Sports Festival s’inclou en l’oferta de turisme actiu local i dins el marc del Centre Trail Palamós Empordà-Costa Brava. Tot la informació i les inscripcions a les activitats del festival es canalitzen mitjançant el web: palamossportsfestival.cat

Aquest projecte és impulsat pel Departament d’Esports de l’Ajuntament de Palamós amb la col•laboració d’entitats esportives locals i empreses d’esport del territori, unint esforços entre l’oferta esportiva pública i privada, fent arribar a tots els públics, activitats del seu interès, i impulsant l’esport com un hàbit de vida entre la població palamosina.

Primer festival esportiu a l’aire lliure
El tret de sortida del festival serà el divendres 22 d’octubre, a les 19 h, al teatre La Gorga, amb la ponència sobre l’esport que durà a terme el professor INEFC BCN i exentrenador del FC Barcelona d’handbol, Xesco Espar.

Durant el dissabte 23 i el diumenge 24 d’octubre el punt neuràlgic del festival s’ubicarà a la zona de l’estenedor de xarxes del port, on es realitzaran les sortides i arribades de les principals proves esportives. En aquest espai també s’ubicaran diversos estands on les entitats i empreses esportives participants oferiran informació de les seves activitats, i posaran a la venda material esportiu divers.

L’estand de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Palamós oferirà informació de la programació del festival així com de la plataforma esportiva, Centre Trail Palamós Empordà-Costa Brava, mitjançant la qual el qual s’ofereixen diversos recorreguts tot terreny amb diferents nivells de dificultat, perquè tothom qui vulgui, tant els que s’inicien en l’esport com els que ja tenen experiència, puguin descobrir caminant, corrent, pedalant o nedant, el paisatge de Palamós i el seu entorn.

Aquesta zona de fira comptarà amb un escenari on durant dissabte i diumenge es durant a terme concerts musicals de formacions locals.

Nedar, córrer, pedalar o escalar
En el programa del Palamós Outdoor Sports Festival es destaca la realització, dissabte 23 d’octubre, de la prova de natació Cala Estreta Swim. El punt de sortida serà a les 11 h, des de les illes formigues i amb arribada a la platja de la Fosca, fent un recorregut d’uns 4000 metres per una de les parts més destacades de la costa palamosina.

Dissabte també tindrà lloc la reconeguda prova Trail Costa Brava Sunset que a partir de les 16.30 h restarà ubicada a l’estenedor de xarxes del port, d’on sortiran els seus participants per a realitzar un circuit de 15 quilòmetres amb 500 metres de desnivell positiu.

Precisament l’estenedor de xarxes també acollirà el diumenge 24 d’octubre a partir de les 9 h, les carpes de la prova ciclista de gravel i MTB, Sa Costa Brava, que a Palamós traçarà una ruta que combinarà el litoral amb els itineraris pel massis de les Gavarres.

Un programa ampli i variat
A banda d’aquestes proves el Palamós Outdoor Sports Festival també inclou altres activitats esportives i de lleure amb contacte amb la natura. Aquestes propostes es duran a terme el dissabte 23 i que es repetiran en el mateix horari l’endemà, diumenge 24, i son pensades per a tots els públics amb un ventall ben variat.

És el cas de les curses d’orientació que tindran lloc matí i tarda pel centre del municipi. També el bateig de submarinisme i sortides amb caiac des del Port Marina (de 10 a 16 h); provar l’escalada indoor en el Rocòdrom 9C (tot el dia); o unir-te al festival amb el més petits participant a la Sunset Trail Kids (a les 15 h)

El programa també inclou els circuits d’aventura que ofereix l’Explora Park de La Fosca (de 10 a 13:30 h).

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp