Es presenta la marca Palamós Festivals coincidint amb l’inici aquesta setmana del reconegut Rumb(A)Palamós

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós impulsa la marca Palamós Festivals que aglutina els festivals musicals i d’arts escèniques que tenen lloc al municipi de creació pròpia, genuïns i ben diferenciats.

Es tracta concretament dels festivals Rumb(A)Palamós, Amb So de Cobla i l’Onadance que es troben totalment consolidats al municipi. La presentació s’ha dut a terme aquest matí a l’Ajuntament de Palamós, en un acte que ha comptat amb la presència de l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, de la regidora de Cultura i Turisme, Núria Botellé, .

Palamós Festivals vol promocionar l’àmplia oferta cultural que té el municipi per a fomentar també com a referent turístic aquests tres festivals amb segell palamosí. El disseny de la marca es basa en la imatge turística que Palamós va presentar el juny 2020, utilitzant la mateixa tipologia de lletra i colors.

Divendres inici del Rumb(A)Palamós
L’estrena de la nova marca Palamós Festivals s’ha dut a terme coincidint amb l’inici aquesta setmana de la 8a edició del reconegut Rumb(A)Palamós, que organitza l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós. Durant tots els divendres del mes de juliol Palamós tornarà a ser el centre de la rumba catalana aquest estiu, com a destacada mostra dels grups actuals que fomenten aquest estil musical, en una proposta pensada per a tots els públics i totalment gratuïta.

El festival es durà a terme en un únic espai públic a l’aire lliure, seguint la dinàmica emprada l’any passat. Serà concretament al parc de l’Arbreda, on s’aplicaran les pautes sanitàries adaptades a les normes de la Covid-19, en un espai acotat amb un control de l’aforament i el públic assegut, però que en aquesta edició i a diferéncia de l’any passat, comptarà amb una zona de ball habilitada per recuperar l’esperit del festival.

En aquesta ocasió el festival seguirà incloent en el seu cartell una bona mostra de les formacions que fomenten el so de la rumba a tot el país.

Es tracta concretament de: Rumb(a)nd Palamós (banda pròpia del festival), que obrirà l’edició divendres vinent 2 de juliol; seguirà Joan Rovira, el 9 de juliol; Maluks (formació femenina del País Valencià) el divendres 16; Tribut a Gato Pérez, el divendres 23; i tancarà l’edició d’enguany la formació Sabor de Gràcia, el dia 30 de juliol.

Les entrades, gratuïtes, al web: www.lagorga.cat
Aquesta setmana s’han posat a disposició del públic les entrades per a poder accedir als concerts previstos del Rumb(A)Palamós. Les localitats es podran retirar, gratuïtament, mitjançant el web: www.lagorga.cat. En aquesta edició també es requereix la necessitat de poder retirar entrada per tal d’assegurar les mesures de seguretat sanitària, amb un control de l’aforament.

També, Amb So de Cobla i Onadance
A banda del Rumb(A)Palamós, la marca Palamós Festivals també inclou el festival Amb So de Cobla i l’Onadance.

El Festival Amb So de Cobla celebrarà enguany la 5a edició i tindrà lloc durant la primera setmana d’agost. Aquest esdeveniment musical s’ha convertit en el festival de Cobla de Catalunya, inspirat per l’Agrupació Sardanista de la Costa Brava, acollit i impulsat per la Generalitat de Catalunya i amb el suport de l’Ajuntament de Palamós, la Diputació de Girona i la Confederació Sardanista de Catalunya.

Aquest festival vol ser l’altaveu dels instruments de cobla més enllà de la cobla convencional, cercant noves fórmules on el so peculiar, singular, genuí, diferenciat d’aquests instruments, que es fusionen per crear noves harmonies. Els concerts es portaran a terme a la plaça de Josep Sarquella. El programa inclou:

03.08.21 Quartet Melt & Cobla Contemporània
04.08.21 La principal de la Bisbal i Montgrins
05.08.21 Cobla de Cambra de Catalunya
Esbart Marboleny
06.08.21 Paula Grande i Anna Ferrer & Cobla
Nakany Kanté & cobla
07.08.21 Escola de música de Palafrugell
Guillem Roma & cobla

L’Onadance, festival de dansa contemporània, és organitzat per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós amb l’assessorament artístic de Cobosmika Company. Enguany celebrarà la 6a edició, però va néixer el 2004 com a “Palamós Summer Dance”.

La programació té lloc durant la tardor amb accions a l’octubre, novembre i desembre, combinant els escenaris a l’aire lliure i el del Teatre La Gorga. El programa d’enguany inclou rellevants noms de l’art del moviment contemporani:

01.10.21 Gizaki Lali Ayguadé i Akira Yoshida
Underneath Lali Ayguadé i Lisard Tranis
02.10.21 Fil Cia.Madame Gaüc
08.10.21 Volov Col•lectiu TQM
09.10.21 Vigor Mortis Cia. Otradanza
17.10.21 VII CONCURS
23.10.21 Y las ideas vuelan Cia. Animal Religion
06.11.21 Le petit vieux Los Schini’s (Melo)
13.11.21 Geometria Cia. Roseland musical
25.11.21 Silver Ballad Taller Laura Alcalà i Emma Riba
26.11.21 Silver Ballad Espectacle Laura Alcalà
17.12.21 CobosMika Junior CobosMika Company

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp