Es presenta la primera edició de la Fira del Conte que tindrà lloc a Palamós els dies 4 i 5 de maig

El passeig del Mar ha acollit aquest matí la presentació de la primera edició de la Fira del Conte, que tindrà lloc a Palamós els dies 4 i 5 de maig. Aquesta proposta cultural i lúdica és organitzada per l’entitat local Associació Viu Cultura amb la col•laboració de l’Ajuntament de Palamós, de la biblioteca municipal “Lluís Barceló i Bou”, i del servei Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona.

L’objectiu de la Fira del Conte és el de promoure la literatura infantil i juvenil mitjançant els contes i els àlbums il•lustrats. Per això el dissabte 5 de maig i durant tot el dia (de 10.30 a 20 h) hi hauran parades ubicades al passeig del Mar, amb la presència de diverses editorials i llibreries, així com de comerços i biblioteques, amb una àmplia mostra de contes.

Entre les empreses i entitats presents a la fira es destaquen editorials com: Publicacions de l’Abadia de Montserrat (BCN), Xiuxiueig (Beuda), Mtm Editors (BCN), País de Xauxa (Cassà de la Selva), SD Editors (BCN), Cuscusians (Girona) i Tramuntana (Sant Feliu de Guíxos).

També hi haurà la participació d’ilustradors: Pedro Osuna i Gilda Munn (il•lustradors de Begur), Mariona Esteba (il•lustradora de Palafrugell), Viniaventura (il•lustradors de vinils decoratius infantils de Santa Coloma de Farners).

La mostra es complementarà amb la presència de les llibreries: Gavina, Llegim, Romero, Uppali, de Palamós; Dalmau, de Sant Antoni de Calonge i Calmot, de Girona; així com el comerç palamosí Naips i Òmnium de Palamós. A part hi haurà les carpes la de la Biblioteca de Palamós, la del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona, del Centre d’English Palamós-Helen Doron, i la de tallers de l’Associació Viu Cultura.

Àmplia oferta cultural i lúdica
Aquesta oferta cultural es combinarà amb altres propostes que inclou l’ampli programa de la fira com la presència d’autors i il•lustradors, la presentació de llibres, o bé la realització de tallers i concursos, com el de dibuix per a la confecció del cartell de la 2a edició de la fira, o bé l’elaboració d’un conte col•lectiu de temàtica marinera. També es durà a terme el lliurament dels premis del II Concurs de Literatura Infantil i Juvenil “Un conte esbojarrat”, organitzat pel Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona.

Dins aquest ventall d’oferta d’activitats es destaca de manera rellevant la programació de l’activitat de contacontes que s’aniran realitzant durant el dia, també en anglès; però a banda es duran a terme tallers d’estampació, de dibuix, o de creativitat cuscusiana en família. També hi haurà música en directe, animació infantil, jocs per als més menuts i sortejos de diversos lots de regals.

En aquesta primera edició “El mar” ha estat la temàtica escollida entorn de la qual giraran la majoria de les activitats. Aquesta proposta respon a l’estreta relació entre l’entorn mariner de la vila i l’element humà, especialment l’àmbit familiar.

Amb aquest objectiu durant la Fira del Conte s’han previst propostes molt diverses com la realització d’un origami naval, un taller de nusos mariners, de maquillatge i de tatoo’s del mar, o bé d’elaboració de llaminadures de xocolata com les “piruletes del mar”.

A part, el programa també inclourà el lliurament de premis del Sant Jordi, les presentacions de llibres, o bé la signatura per part dels autors de contes, concretament: Anna Grimal, Ferran Casellas i Víctor Aldea.

Revetlla festiva i participativa de la Fira del Conte
La primera edició de la Fira del Conte s’obrirà amb un acte de revetlla festiu i participatiu, que tindrà lloc el divendres 4 de maig a parir de les 18.30 h, a la plaça de Catalunya.

Aquesta activitat s’iniciarà amb la inauguració oficial de la 1a Fira del Conte, a càrrec de l’alcalde de Palamós, i seguirà amb la presentació de diversos contes que conclourà amb un ball conjunt.

A la revetlla de divendres també es convidarà a totes les persones que de manera particular hagin escrit algun conte infantil o juvenil, per tal que puguin llegir un fragment d’aquest, compartint-lo amb tot el públic assistent.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

20/02/2024

Relacionades per entitat