Es presenta la primera edició del Correpoble, la cursa popular del Baix Empordà

L’Espai del Peix, a Palamós, ha acollit aquest matí (30/01/23) la presentació de l’activitat esportiva Correpoble, una proposta que impulsa el Consell Esportiu del Baix Empordà mitjançant la qual es volen fomentar nous reptes en l’esport, implicant tots els municipis de la comarca en el foment d’una festa al voltant de la pràctica esportiva popular.

L’acte de presentació ha comptat amb la presència del president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Loureiro; l’alcalde de Palamós, Lluís Puig; la vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona, Maria Puig; i la representant territorial de l’Esport de la Generalitat a Girona, Anna Julià, acompanyats del director del Consell Esportiu del Baix Empordà, Xavier Gamero; i del cap de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Palamós, Miquel Brull.

L’objectiu d’aquesta iniciativa esportiva és el de seguir promocionant l’activitat física als municipis del Baix Empordà, i en aquest cas a través del running, convidant tothom, major de 12 anys, a participar d’una prova que es pot fer corrent, caminant o fent marxa nòrdica. L’itinerari de la prova serà sempre d’uns 10 quilòmetres i majoritàriament planer, que transcorrerà pels llocs més emblemàtics d’aquell municipi de la comarca que, en cada ocasió, aculli la cursa. Cada any una població diferent de la comarca serà seu de la competició.

Es tracta d’una activitat esportiva per equips, en la qual cada corredor/a representarà el municipi del Baix Empordà que prefereixi. Una de les característiques destacades del Correpoble és la representació de cada població mitjançant la samarreta exclusiva per a la competició, que portarà cada participant. Es premiarà al primer classificat de cada municipi per gènere, i també es farà un reconeixement al corredor i corredora amb més edat.

El poble guanyador també serà obsequiat amb una copa commemorativa que lluirà les cintes de color de tots els pobles, i que serà exhibida durant l’any a l’ajuntament corresponent. El municipi que quedi en darrera posició rebrà la Cullera de Fusta del Correpoble.

Palamós acull la 1a edició
La primera edició del Correpoble tindrà lloc a Palamós, que el dissabte 1 d’abril donarà el tret de sortida a aquesta prova esportiva. L’inici de la cursa serà a les 10:00 h del matí des de l’estenedor de xarxes del port.

L’itinerari portarà als participants en direcció a la benzinera de Sant Joan. Un cop allà per camins que transiten pel bosc s’accedirà al pont de la Presa, per fer cap a la platja de Castell. La tornada serà pel camí de ronda (S’Alguer, pineda d’en Gori, La Fosca) fins al nucli urbà (barri Vell) per tornar de nou a l’estenedor de xarxes. El temps límit per fer la prova serà de 2 h.

Les inscripcions per a poder participar d’aquesta primera edició ja es pot fer directament al web de la prova: correpoble.cat El preu per a cada participant és de 10 € si la inscripció es fa abans del 15 de març, i de 15 € si aquesta es formalitza posteriorment i fins al 24 de març a les 23.59 h o fins a exhaurir dorsals (1.000 inscrits).

L’activitat esportiva Correpoble és organitzada pel Consell Esportiu del Baix Empordà, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Begur, l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, l’Ajuntament de Castell, Platja d’Aro i S’Agaró, l’Ajuntament de Palafrugell, l’Ajuntament de Palamós, l’Ajuntament de Pals, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp