Es proposa que els animals de companyia puguin accedir durant tot l’any a la platja de Pere Grau

La Comissió municipal de seguiment de l’Ordenança de protecció, control i tinença d’animals, ha valorat positivament la iniciativa de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós, que proposa poder permetre que els animals de companyia puguin accedir durant tot l’any a la platja de Pere Grau.

Aquesta comissió està formada per representants de totes les formacions polítiques del consistori, tècnics municipals, responsables de les entitats animalistes Apad, Procat i Rodamón; membres del Consell Escolar Municipal, de Fecotur, així com el síndic municipal de greuges.

Els integrants de la comissió consideren, de manera majoritària, una molt bona opció la proposta de la platja de Pere Grau, ja que el seu espai acotat la fa idònia per tal que els animals que en facin ús puguin anar-hi deslligats, gaudint de l’àmbit sense el perill que surtin d’aquesta àrea. La necessitat de poder destinar un espai de platja i durant tot l’any per als animals de companyia, ha estat també petició reiterada per una part de la ciutadania local.

La decisió final passarà ara al Ple municipal, perquè sigui aquest òrgan el que li pugui donar el vistiplau definitiu.

La platja de Pere Grau
L’espai litoral de Pere Grau està situat a la zona exterior del port comercial “Fèlix Ribera Casamada”, concretament entre aquesta infraestructura portuària i la zona de les roques del Giber, just sota el tram del camí de ronda que li dóna accés i que també connecta amb el far, a la Punta del Molí.

En el darrer any la platja de Pere Grau s’ha recuperat com a espai litoral per al municipi, ja que fins ara bona part de la seva superfície de sorra i còdols, havia estat ocupada per alguns dels blocs de formigó i pedra que s’havien utilitzat per a la protecció del dic de recer del port davant possible temporals.

Amb motiu de la realització de les obres de reforç d’aquest dic que Ports de la Generalitat va finalitzar la tardor passada, es va restablir la secció del talús d’aquest primer tram del port que coincideix amb aquesta platja. Els treballs realitzats varen permetre retirat els antics blocs que hi havia en aquest àmbit, la qual cosa va possibilitar recuperar la platja de Pere Grau totalment.

Zona per animals de companyia també a la platja Gran
Des de l’octubre de l’any 2018 Palamós ja compta amb una zona litoral específica per a animals de companyia que s’ubica a la platja Gran de Palamós, i que en aquest cas s’habilita temporalment cada any, entre l’1 de novembre i el 15 de març.

Aquest espai, d’uns 1300 m2 i amb accés al mar, està situat en l’àmbit de platja més proper al final del terme municipal, quedant delimitat aproximadament entre el carrer de Nàpols i el carrer del Mar.

La proposta d’ubicar a la platja Gran aquest espai per a animals de companyia va ser una de les demandes sorgides del procés de participació ciutadana vinculada a la redacció de la nova Ordenança municipal de tinença d’animals.

Parcs d’esbarjo per a gossos al Pla de Nau i Sota Pedró
A banda cal destacar que el municipi també compta amb zones d’esbarjo exclusives per als animals de companyia, que es troben ubicades en aquest cas en parcs.

Aquest és el cas de la que hi ha ubicada al costat de l’skate park de la zona esportiva municipal “Josep Massot i Sais”, i en paral•lel al camí que passa entre aquesta parcel•la i la riera Aubi, al Pla de Nau. Aquest espai té una superfície de 1070m2, amb tanca perimetral, on els gossos poden anar deslligats, i compta amb bancs, papereres i una font.

També s’inclou la zona d’esbarjo per a gossos que hi ha a Sota Pedró, situada molt a prop de la zona portuària de La Pedrera. Es tracta d’un parc enjardinat d’uns 950m2, amb arbres, i que la seva superfície és exclusivament de sauló. Aquest espai disposa d’una font, bancs i papereres, així com d’una tanca perimetral de fusta que envolta tot el parc.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat