Es realitzen actuacions de prevenció d’incendis en àmbits forestals de La Fosca i Castell

L’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) Gavarres-Marítima amb la col•laboració de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós, estan duent a terme durant les darreres setmanes, diverses actuacions de prevenció d’incendis en àmbits forestals de La Fosca i Castell.

Es tracta del desbrossament i la neteja de les franges boscoses laterals que hi ha als principals accessos d’aquests àmbits, concretament la carretera que des de la benzinera de Sant Joan condueix a La Fosca, o bé els camins que donen accés a Castell, des del càmping King’s i des del pont de la riera de Castell.

En tots aquests espais l’ADF Gavarres-Marítima ha desbrossat el sotabosc dels laterals d’aquests camins, uns 10 metres a banda i banda, adequant també els camins per a garantir l’accessibilitat a les zones boscoses dels vehicles d’emergències, com els camions de bombers.

Els membres de l’ADF Gavarres Marítima netegen els laterals del camí, reduint la càrrega de combustible vegetal d’aquests àmbits que podien convertir-se en principals detonants de la propagació del foc en cas d’incendi.

Aquestes actuacions de prevenció d’incendis han estat realitzades per la brigada forestal de l’Agrupació de Defensa Forestal Gavarres Marítima formada per un cap de brigada laboral, voluntaris, estudiants de graus forestals en pràctiques i personal cedit pel Servei de Mesures Penals Alternatives del Departament de Justícia de la Generalitat, mitjançant el programa de Treballs a Benefici de la Comunitat.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat