Es realitzen actuacions de prevenció d’incendis en espais forestals propers a zones urbanes del municipi

Aquesta setmana s’han iniciat les tasques de prevenció d’incendis en espais forestals propers a zones urbanes del municipi, unes actuacions que realitza l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós mitjançant una empresa especialitzada.

Les actuacions que ara es realitzen formen part dels plans municipals de prevenció d’incendis, que s’executen anualment, i que segueixen la normativa establerta per la Generalitat de Catalunya.

Els treballs han començat al barri d’Es Pla, a Sant Joan, on es realitza el desbrossament i la neteja de les franges boscoses properes als habitatges, concretament entre els edificis i l’espai de pins i alzines del puig de les Roques. Els operaris desbrossen el sotabosc d’aquest àmbit netejant franges de vegetació de fins a 25 metres d’amplada

Durant el propers dies aquestes actuacions seguiran en altres punts del municipi, com el parc de Cap Gros, proper a la urbanització de La Fosca i de Sota Ca la Margarida; o el parc del Molí de Vent, ubicat en el barri de Mas Guàrdies.

Aquestes tasques de desbrossament i de neteja en àmbits forestals propers a espais urbanitzats, també es duran a terme als laterals de la carretera que des de la benzinera de Sant Joan condueix a La Fosca i que travessa el paratge boscós delimitat entre el Mas Pepó i Les Serres.

Manteniment de parcel•les privades
Cal destacar que des de la Secció de Disciplina Pública de l’Ajuntament de Palamós es requereix, anualment, a les persones propietàries de parcel•les que no presenten un estat de conservació adequat per a la seguretat pública, que procedeixin a retirar la vegetació seca, així com la realització dels treballs de neteja i aclarida d’aquest espai.

Així mateix, i en paral•lel, es fa un seguiment per mitjà del servei d’inspecció urbanística en col•laboració amb l’Àrea de Medi Ambient, per a requerir a les propietats privades, l’execució de tots aquests treballs de prevenció d’incendis forestals.

Neteja de les aportacions del temporal Glòria
L’Associació de Defensa Forestal (ADF) Gavarres-Marítima amb la col•laboració de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós, també ha dut a terme durant els darrers dies, actuacions de neteja de les aportacions de fustes, troncs i restes vegetals que el temporal Glòria va deixar damunt la platja de cala Estreta.

Els membres de l’ADF han netejat d’aquesta brossa tot l’àmbit, procedint posteriorment a realitzar cremes controlades d’aquestes restes.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/07/2024

Relacionades per entitat