Es realitzen tasques de manteniment i millora a la Sala Noble de l’edifici de l’Ajuntament de Palamós

L’Ajuntament de Palamós està realitzant les tasques de manteniment i millora de la Sala Noble ubicada a la Casa de la Vila.

Aquests treballs són a càrrec d’operaris de la Brigada municipal i es basen en el pintat general de la sala i la millora de la instal•lació elèctrica i de climatització. La principal dificultat d’aquestes feines ha estat poder habilitar l’accés còmode dels operaris per a poder treballar l’àmbit del sostre (que supera els 5m d’alçada), realitzant el seu arranjament i pintat, per a la qual cosa es va haver de muntar una gran bastida dins aquest espai.

En l’actualitat ja es treballa en el pintat de les parets i la millora de la instal•lació elèctrica. Posteriorment s’actuarà amb el repintat de portes i finestres i la millora de la climatització. Es preveu, que tota l’actuació prevista es pugui enllestir abans de final d’aquest mes de març.

Amb motiu d’aquestes tasques, i per evitar possibles desperfectes, l’Àrea municipal de Patrimoni va procedir a retirar el quadre de grans dimensions “La república dels pescadors” (coneguda també com “La barca de Catalunya”), del pintor Josep M. Sert, i que presideix la sala.

El trasllat d’aquesta obra es va fer amb l’assessorament de tècnics del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, desplaçant aquest gran mural fins al distribuïdor del primer pis de l’Ajuntament on ha quedat situat, provisionalment, degudament embalat i protegit.

La Sala Noble està situada en la part més antiga de l’edifici que data de l’any 1906 i conserva bona part del seu disseny original.

Fins a l’any 2006 aquest espai va acollir els plenaris del consistori, i en l’actualitat s’utilitza per a la realització de recepcions i actes solemnes municipals, així com per a la celebració de casaments civils.

112 anys d’història de l’actual Casa de la Vila
Les primeres notícies de la Casa de la Vila en l’indret que ocupa en l’actualitat daten del s. XVII. La part noble de l’edifici es deu a la reedificació de 1906, que va projectar l’enginyer palamosí Zoilo Costart i Calvet, i que va ser sufragada per l’empresari de la vila, Josep Mauri i Vilar.

Precisament l’any 1907, el Ple municipal va aprovar nomenar Josep Mauri Vilar fill predilecte, i donar el seu nom a un carrer del barri vell situat al costat de l’edifici de l’Ajuntament, en agraïment al finançament de reedificació de la nova Casa de la Vila.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp