Es trasllada a un nou local l’Espai de Distribució d’Aliments de Palamós

A finals de la setmana passada Càritas Interparroquial Palamós i Sant Joan va obrir les portes de la nova seu de l’Espai de Distribució d’Aliments de Palamós (EDA) “Albert Castejón i Alonso”, que després de cinc anys al local del carrer d’Àngel Guimerà, s’ha traslladat ara al número 20 del carrer de Mas Guàrdies.

Aquest canvi d’ubicació respon a la prioritat de donar cabuda a les necessitats que en aquests darrers anys s’han generat al municipi amb un augment de les famílies ateses per aquest servei i, per tant, a un major volum de distribució i d’emmagatzematge d’aliments.

La nova ubicació està situada en uns baixos que fins ara havien acollit un supermercat. El nou espai compta amb una superfície global de 320 m2 útils (uns 50 m2 més dels que tenia l’antic local), compta amb una millor distribució, amb cabuda suficient per a l’emmagatzematge i fins i tot està equipat amb cambra frigorífica per a la conservació dels aliments.

L’Espai de Distribució d’Aliments de Palamós
L’Espai de Distribució d’Aliments de Palamós (EDA) “Albert Castejón i Alonso”, inaugurat l’agost de 2010, va ser el segon d’aquests economats socials que es van posar en funcionament a les comarques gironines després del de la mateixa capital, Girona.

Aquest servei és gestionat per Càritas Interparroquial Palamós i Sant Joan, amb la col•laboració de l’Ajuntament de Palamós, i actualment atén unes 350 famílies del municipi que necessiten atenció alimentària bàsica. Aquests aliments es lliuren a les famílies de la vila que ho requereixin mitjançant criteris baremats prèviament pels tècnics de l’Àrea municipal d’Acció Social i Ciutadania.

L’objectiu dels Espais de Distribució d’Aliments és avançar i consolidar la feina que les institucions públiques i privades realitzen envers les persones que es troben en situació de pobresa i exclusió social, ampliant el nivell de cobertura de les necessitats bàsiques primàries i reforçant la dimensió promocional i educativa amb les famílies i el treball en xarxa.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp