A la Tertúlia literària comentarem la novel·la Elogio de las manos de Jesús Carrasco.
Literatura de la quotidianitat, això és en essència aquesta novel·la domèstica que explora allò que hi ha darrere de les coses que veiem a simple vista. La història d’una família i la casa del sud d’Espanya, condemnada a la demolició, que restauraran i que habitaran durant un temps, indeterminat però finit. I que té el punt de partida en la crisi econòmica i immobiliària del 2008.
Obra guanyadora del premi Biblioteca Breve 2024, amb títol i vocació inicial d’assaig, és en realitat el relat autoficcionat dels anys que l’autor i la seva família van gaudir com a usufructuaris d’una segona residència propietat d’un amic. Un viatge transformador a la natura a través de l’experiència humana.
Jesús Carrasco Jaramillo va néixer a Olivenza, un petit poble de Badajoz, l’any 1972. Quan tenia 4 anys la seva família es va traslladar a Torrijos (Toledo). Va viure un temps a Madrid i, des del 2005, viu a Sevilla on es va traslladar per la feina de la seva dona. També va viure tres anys a Escòcia, però va retornar a la capital andalusa.
Es va llicenciar en Educació Física, tot i que gairebé no va arribar a exercir, i després va decidir començar a estudiar Filosofia. Ha treballat com a redactor publicitari i compagina aquesta feina amb l’escriptura.
Reconeix que el camp és on ha passat la major part de la seva vida (en especial la seva infància) i que el món rural és el seu lloc i també el que inspira la seva obra literària. És amant de la vida tranquil·la i pausada, de les feines manuals i del contacte amb la terra.
Va irrompre amb força en el panorama literari amb Intemperie (2013), obra que li va valer un reconeixement ampli de crítica i públic, a més de nombrosos premis.