Estrelles de nivell mundial seran al primer torneig Beach Polo Palamós

La platja Gran de Palamós acollirà els propers 1, 2 i 3 de setembre la primera edició del torneig internacional Beach Polo Costa Brava que enfrontarà un total de 16 equips inscrits i que comptarà amb la participació de grans estrelles del món del waterpolo.

Els primers partits es disputaran divendres i dissabte al matí quan es jugarà la ronda preliminar, durant la qual els equips hauran de fer tres partits cadascun. Dissabte a la tarda començarà la ronda eliminatòria que enfrontarà equips en funció de les victòries obtingudes a les fases de grup. Finalment, diumenge tindrà lloc la ronda final per decidir les posicions del 16 al primer. La final i el tercer i quart lloc estan programats per diumenge al migdia. Tots els equips jugaran un total de cinc partits.

La jornada més intensa del torneig serà dissabte 2 de setembre ja que, a banda dels partits a disputar, es farà un partit d’exhibició amb jugadors de màxim nivell que s’enfrontaran entre ells per mostrar al públic un partit amb l’elit del waterpolo espanyol i català. Les recentment subcampiones del món Anni i Clara Espar i Bea Ortiz seran algunes de les jugadores que es tiraran a l’aigua al camp de competició, juntament amb un dels millors jugadors del món, Felipe Perrone, que estarà acompanyat del porter de la selecció espanyola i del CN Atlètic Barceloneta, Daniel López Pinedo. Per altra banda, alguns dels atletes participants al Beach Polo i que competeixen a la Divisió d’Honor espanyola, també s’afegiran a totes les estrelles.

La competició a més, comptarà amb la participació d’equips internacionals com els dos equips femenins de la Universitat de California, equips europeus com els francesos Lyon Rhone Water Polo i el París Aquatic, el Verona italià o el Moscú State University rus.

La zona de competició i el “village”
Els partits del torneig es disputaran en un espai a l’aigua, a pocs metres de distància de la platja Gran, facilitant d’aquesta manera un seguiment còmode de cada partit per part del públic assistent i fent molt més espectacular l’activitat. L’espai de joc s’habilitarà especialment amb un camp inflable format per boies i porteries que se situaran davant la platja.

A banda i en l’àmbit de la sorra de la platja estarà situada una àrea reservada per l’avituallament dels esportistes, on se subministraran tot tipus de refrescos per hidratar-se. Al costat de la carpa amb les begudes, hi haurà situada una segona carpa on es gestionarà la competició i els partits, amb àrbitres i els màxims responsables del torneig.

El beach polo, un esport dinàmic i atractiu pels espectadors
L’esport beach polo és una adaptació del waterpolo convencional, però en aquest cas més dinàmic i atractiu pels espectadors ja que l’espai de joc és més reduït i només hi juguen 4 jugadors i el porter. El joc se centra en l’atac, i la represa després de gol es fa des de la mateixa porteria per evitar interrupcions i seguir amb l’espectacle i l’intercanvi de gols.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp