Èxit de la Festa del Pedal amb més de mig miler de participants

Ahir diumenge 16 de setembre va tenir lloc, de nou, la popular Festa del Pedal, set anys després que es realitzés la darrera edició que va coincidir amb la 30a, quedant inactiva fins ara.

La represa de l’activitat va ser tot un èxit d’organització i de participació amb un total de 525 persones que varen sumar-se a aquesta activitat lúdica i esportiva, amb sortida i arribada a la plaça de Mossèn Gumersind Vilagran, a Sant Joan.

Es tracta bàsicament de públic familiar que va poder realitzar un recorregut planer d’uns 11 quilòmetres, amb parada a Castell per esmorzar. L’itinerari va recórrer bona part dels trams de via verda del municipi, amb un traçat que va posar de relleu el paisatge i els espais d’alt valor natural i mediambiental del municipi.

La Festa del Pedal s’ha inclòs a la Setmana Europea de la Mobilitat 2018, que té lloc aquesta setmana i que organitza la Generalitat de Catalunya conjuntament amb la Comissió Europea.

Recuperació d’una activitat arrelada al municipi
Per a l’Ajuntament de Palamós ha estat important recuperar de nou aquesta activitat familiar, que va estar molt arrelada al municipi.

Amb aquest objectiu, a principis d’aquest any, es va crear una taula de treball amb la participació transversal de les àrees municipals d’Esports, Organització o Mobilitat i en la qual es va demanar també la participació de l’Associació de Veïns de Sant Joan, que va ser l’entitat promotora d’aquesta festa popular en totes les seves edicions; també l’Associació local Pots, dedicada a la promoció d’activitats inclusives per a persones amb discapacitats; així com particulars vinculats a aquesta iniciativa cicloturista.

El treball conjunt ha donat com a resultat la represa de l’organització d’aquesta festa que potencia el seu vessant familiar, educatiu i d’hàbits esportius, entre els ciutadans.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp