Èxit de participació a la setena edició del festival marítim Palamós, Terra de Mar

Aquest cap de setmana, 18 i 19 de maig, Palamós ha acollit la setena edició del festival marítima Palamós, Terra de Mar, que un any més ha tornat ha acollir milers de visitants que durant aquest dos dies han passat pel port de Palamós.

Enguany el Palamós, Terra de Mar estrenava la seva condició d’anual, a diferència de les sis edicions anteriors que es celebrava cada dos anys. L’organització va considerar que degut a l’èxit de públic que s’aconseguia cada edició i davant la petició que en feien els mateixos assistents, calia fer aquesta aposta que ha donat molts bons resultats.

Els vaixells de modelisme s’han exposat en una gran carpa ubicada al port i també s’han pogut veure navegar en una piscina habilitada per aquesta activitat. Amb aquest objectiu l’organització del festival han convidat set entitats de modelisme naval de les més importants de Catalunya entre les quals es destaquen l’Associació Amics del Museu Marítim de Barcelona, el Club de Modelisme Naval de Girona, l’Agrupació Artística de Modelistes Navals de Sabadell o la Secció de Modelisme Naval del Club Nàutic Lloret de Mar.

A banda el festival marítim de la Costa Brava ha ofert un ampli programa d’activitats culturals, lúdiques i festives destacant la visita als vaixells participants atracats al port, entre els quals cal fer referència a tres dels velers tradicionals més grans de Catalunya, concretament el pailebot Santa Eulàlia del Museu Marítim de Barcelona; i les goletes Far Barcelona i Far Barceloneta del Consorci El Far; i la Ciutat Badalona del Marina Badalona.

A banda d’aquestes embarcacions també s’ha mostrat el vaixell Guardamar Polimnia de la Direcció General de la Marina Mercant i dedicat a tasques de rescat; o bé el veler de regates Immoca Open 60 de la Fundació per la Navegació Oceànica.També en l’apartat clàssic s’ha comptat amb la participació dels grans llaguts de la mediterrània: Sant Ramon, Santa Espina i El Rafael, així com d’una amplia flota d’embarcacions de vela llatina.

El Palamós, Terra de Mar ha organitzat també batejos amb vela lleugera i caiac, navegacions amb embarcacions tradicionals, demostracions de cuina marinera, concurs fotogràfic Instagram (amb un centenar de participants), curses de llanxes clàssiques, concert d’havaneres o el concurs de pintura ràpida.

El festival marítim palamosí ubicat al port també s’ha estès al municipi. Precisament i en aquest sentit s’ha organitzat un mercat d’artesans que s’ha ubicat a la Planassa fent de nexe d’unió entre el port i el centre del municipi.

També els comerços de FECOTUR han ofert durant el cap de setmana lots de productes a 10 €. Els comerciants de la vila han decorat amb elements mariners les seves botigues sumant-se d’aquesta manera i durant tot el cap de setmana al Palamós Terra de Mar, que organitza l’Ajuntament de Palamós amb la col•laboració de la Diputació de Girona i de Ports de la Generalitat.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat