Èxit de participació a les jornades dedicades a impulsar l’associacionisme i fomentar propostes formatives per a les entitats palamosines

Ahir dimecres 7 de març, es va donar inici a una nova sessió dels cursos i monogràfics formatius gratuïts pensats especialment per a les entitats locals que organitza l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania, Cooperació i Desenvolupament de l’Ajuntament de Palamós, mitjançant el projecte Pla de Barris-Palamós Millora, i que compten amb una gran participació de representants i membres d’associacions palamosines.

AQUEST MES: CURS DE GESTIÓ D’ACTIVITATS
En aquesta ocasió i durant aquest mes de març les sessions programades giraran entorn a la formació i el coneixement en la gestió d’activitats. D’aquesta manera la sessió inicial d’ahir dimecres va tractar temes referents a la planificació i elaboració de projectes, i va comptar amb la participació d’una vintena de representants d’entitats locals.

Les sessions d’aquest mes de març seguiran el dijous 15 amb la temàtica de la comunicació i la difusió; i el 22 de març, amb el tema responsabilitat civil i assegurances. El curs programat per aquest mes de març es tancarà el dia 29 amb un monogràfic sobre l’ús d’espais i infraestructures municipals.

FOMENT DEL TEIXIT ASSOCIATIU I LA SEVA FORMACIÓ
Aquesta proposta formativa que es va iniciar el mes d’octubre de l’any passat té com a objectiu fomentar el contacte del teixit associatiu palamosí i alhora, realitzar un ampli programa de cursos i monogràfics formatius gratuïts a la mida de les necessitats de les associacions palamosines.

L’activitat dels cursos està pensada sobretot per a entitats de nova creació, donant formació i estratègies a persones que tenen interès en desenvolupar accions socials, culturals o lúdiques en el municipi, sota el paraigües d’una associació, grup o entitat. Tots els cursos i monogràfics programats tenen lloc de 19 a 21 h a la sala polivalent de l’Espai del Barri.

Aquest programa formatiu va iniciar a l’octubre de 2011 el seu calendari amb les següents matèries: 6 d’octubre, Habilitats comunicatives; 13 d’octubre, Dinàmiques de grup i treball en equip; 20 d’octubre, Habilitats directives i Moderació i direcció de reunions.

L’any 2012 el curs es va iniciar el dia 12 de gener amb la sessió dedicada a Estructura associativa i Rols; va seguir el 19 de gener amb la temàtica Documentació bàsica; i el 26 de gener amb Economia, pressupostos i finançament.

CURSOS I MONOGRÀFICS FINS A FINALS DE MAIG
Després de la sessió d’ahir el curs seguirà el 15 de març amb la temàtica Comunicació i difusió, i el 22 de març amb Responsabilitat civil i Assegurances.

En l’apartat de monogràfics el calendari es va iniciar el 27 d’octubre amb el tema Motivació de l’associacionisme, Càrrecs, Relleus; el 2 de febrer amb Gestió econòmica pràctica.

La resta de monogràfics previstos tindran lloc el 29 de març: Ús d’espais i infraestructures municipals. OMCA, 10 de maig: Eines de gestió, 17 de maig: Eines de comunicació i es tancarà el 24 de maig: Altres eines d’internet.

INSCRIPCIONS
Les persones interessades a participar dels cursos i monogràfics que encara resten, poden fer la seva inscripció abans de l’inici de cadascun dels cursos i monogràfics. Cal recordar que aquesta proposta és totalment gratuïta i que les places són limitades.

Per a realitzar les inscripcions cal adreçar-se a l’Espai del Barri, de les 10 a 14 h, (c/ de Mossèn Jacint Verdaguer, 12), telèfon: 972 31 31 82, e-mail: comunitats@palamos.cat

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat