Èxit de participació als actes de proclamació de Palamós com a 19a Vila Gegantera Gironina

Durant tot aquest passat cap de setmana Palamós ha acollit els actes de la seva proclamació com a 19a Vila Gegantera Gironina, agafant el relleu al municipi de Cornellà del Terri que durant aquest darrer any ha estat la població gironina que ha encapçalat aquest destacat nomenament geganter.

Per aquest motiu, l’Associació Cultural Colla Gegantera i Grallers de Palamós, amb la col•laboració de l’Àrea de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Palamós, han programant un seguit d’actes enfocats al món geganter.

33 COLLES GEGANTERES GIRONINES
En total unes 31 colles geganteres d’arreu de les comarques gironines juntament amb la de Palamós i la de Coordinadora de Colles Geganteres han participaran dels actes de proclamació.

Les activitats previstes es van iniciar el divendres amb cercaviles i el tradicional Corretasques de les colles, que a partir de les 21.30 h va sortir de la plaça dels Arbres per visitar les tavernes del Barri Vell. El dissabte 13, la programació es va obrir amb una exposició de capgrossos i gegantons al parc dels Agustins i una posterior cercavila que va conduir els capgrossos i gegantons pel Barri Vell fins al parc de l’Arbreda.

“FLASHMOB” DE CAPGROSSOS, CONCERT I PROCLAMACIÓ
Una de es activitats destacades d’aquest dia va ser l’enregistrament d’una “flashmob” de capgrossos que varen realitzar les diverses colles participants sota la coreografia de la ballarina palamosina Olga Cobos. El dissabte es va cloure amb un sopar de les colles a la Nau polivalent dels 50 metres que va comptar amb un posterior concert a càrrec del músic Miquel del Roig i el punxa discos Fot-li Foc.

El diumenge 14 varen tenir lloc els actes centrals de la proclamació. A les 12h es va iniciar una cercavila que va conduir les colles i els seus gegants pel centre de la població fins a la zona del port. En aquest indret es van realitzar els actes de proclamació amb els balls de gegants, els parlaments institucionals i la proclamació de Vila Gegantera Gironina.

EXPOSICIÓ DELS 125 ANYS DE TRADICIÓ GEGANTERA
En paral•lel a aquesta celebració la sala polivalent de la biblioteca municipal “Lluís Barceló i Bou” acull una exposició sobre els 125 anys de tradició gegantera a Palamós. Mitjançant imatges i textos aquesta mostra fa un ampli repàs de la llarga història gegantera palamosina.

La primera constància que es té de la tradició gegantera a Palamós és la fotografia de la inauguració del Tren Petit el 23 de març de 1887. D’ençà aquell moment es van fer diverses parelles de gegants però l’any 1974 es presenten la parella i els capgrossos que han arribat fins a l’actualitat.

Amb la creació de la Colla Gegantera de Palamós l’any 1989, els gralles i gegants de Palamós comencen a participar en molts d’actes arreu del territori, destacant l’any 1994 quan el municipi de Palamós es va convertir en la 10a Ciutat Gegantera de Catalunya.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat