Èxit de participació i d’activitats a l’onzena edició del festival mariner Palamós Terra de Mar

Aquest cap de setmana, 13 i 14 de maig, Palamós ha acollit l’onzena edició del festival marítima Palamós, Terra de Mar, que un any més ha tornat a acollir milers de visitants, més de 20.000, que durant aquests dos dies han passat pel port de Palamós, gaudint de les diverses activitats relacionades directament amb l’àmbit marítim que tenen com a objectiu fomentar la cultura, el patrimoni i les tradicions marineres.

Enguany el Palamós, Terra de Mar ha posat en valor la natura i el paisatge litoral, convidant al públic visitant a poder fer recorreguts marítims per la costa del municipi amb diverses embarcacions.

Entre els vaixells participants d’aquestes navegacions es destaca la goleta Corsari Negre, amb recorreguts per la badia, i enguany també s’ha comptat amb la participació del catamarà Atlàntida que amb una cabuda de 250 persones ha realitzat navegacions d’uns 45 minuts pel litoral de llevant fins a arribar a la zona de Castell prop de les illes Formigues. Des de les dues embarcacions el públic participant ha pogut gaudir de la imatge del litoral de Palamós des del mar, una perspectiva que no tothom té la possibilitat de conèixer.

En aquests batejos de mar també cal afegir-hi i principalment per als més menuts, la navegació amb embarcacions de vela lleugera mitjançant els vaixells “Raquero” del Club de Vela Palamós, o bé la possibilitat de provar les sensacions de navegar amb la força dels rems amb els caiacs de l’empresa Kayaking Costa Brava.

Visites als vaixells atracats al port
El públic visitant també ha atapeït l’oferta de visites als vaixells participants al Palamós Terra de Mar, entre els quals es destaquen el remolcador Punta Mayor, de la Direcció General de la Marina Mercant i dedicat a tasques de rescat, o bé del pailebot Santa Eulàlia de 34 metres d’eslora, tres pals i aparellat a vela. A banda també s’ha comptat amb el veler Ciutat Badalona, i la goleta Far Barcelona.

També han estat visitables dues de les embarcacions de pesca del port palamosí que participen en l’activitat turística de la Pescaturisme, concretament la Bonomar i l’Estrella del Sur, així com les dues barques del Museu de la Pesca, Gacela i EstrellaPolar que amarrades al port son museu flotant d’aquest equipament cultural.

Variada oferta d’activitats
A banda dels vaixells, els visitants del festival han tingut l’oportunitat de participar i visitar els tallers mariners, la mostra de productes del mar, provar els jocs mariners per a la mainada, visitar el Museu de la Pesca, seguir les competicions de llagut de rem, tastar la cuina marinera, gaudir d’un mercat artesanal, d’animació infantil i jocs tradicionals, o dels concerts i música, entre altres.

Un any més la sala d’exposicions temporals del Museu de la Pesca ha ofert una exposició temporal que en aquest cas ha estat protagonitzada pels clicks de Playmobil. La mostra “Va de Mar” presenta quatre grans diorames on s’han muntat diverses escenes marineres mitjançant aquestes singulars joguines.

Enguany l’activitat ha comptat amb la segona edició de la Travessa Popular de Natació Badia de Palamós, que organitza el Club de Natació de Palamós i que ha comptat amb la participació de 150 nedadors.

En aquesta edició del Palamós Terra de Mar l’ONG Proem Aid ha participat amb l’organització d’una conferència que amb el títol d’Un mar de somnis, va aproximar al públic interessat la seva feina a l’illa de Lesbos en el rescat de refugiats.

Cal destacar enguany la participació de la banda de Cornetes i Tambors de l’Ametlla de Mar que avui diumenge al matí ha realitzat un recorregut pels carrers del centre del municipi acompanyant la formació de Majorettes d’aquest municipi del Baix Ebre amb el qual Palamós està ultimant un acord d’agermanament.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

15/04/2024

Relacionades per entitat