Èxit del 1r Concurs Amateur d’Arrossos Mariners inclòs a les jornades “Palamós Gastronòmic” que tenen lloc durant tot aquest mes d’octubre

Les jornades Palamós Gastronòmic segueixen plenament actives i ahir diumenge 20 d’octubre varen presentar un altra novetat inclosa dins el seu programa, que durant tot aquest mes d’octubre i fins l’1 de novembre tenen lloc al municipi amb l’objectiu de donar a conèixer i aprofundir en la gastronomia de la vila des de tots els àmbits, apropant el públic la cuina i els productes locals, amb una àmplia oferta d’activitats gastronòmiques, però també lúdiques i culturals.

Es tracta del 1r Concurs d’Arrossos Mariners que va tenir lloc ahir al migdia al passeig del Mar de Palamós i que va reunir nombrós públic. Un total d’11 equips formats per persones amateurs en l’àmbit culinari, i principalment del municipi, varen participar en el concurs.

L’organització de l’activitat, l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Palamós, els va proporcionar les mateixes quantitats d’oli i d’arròs de Pals per elaborar la seva recepta, i a partir d’aquí cada equip va posar el toc personal en cada cas.

“L’arròs de l’avi Pitu”
Un cop finalitzada l’elaboració dels arrossos un jurat format per restauradors del municipi i de representants de premsa especialitzada en l’àmbit gastronòmic, varen valorar cadascuna de les propostes, destacant com a guanyador l’equip responsable de la realització de l’anomenat “arròs de l’avi Pitu”. El premi es basa en la invitació a un show cooking a l’espai del Peix per als integrants de l’equip, així com un val de compra per a poder gastar en el comerç local adherit a l’entitat Fecotur.

Les jornades Palamós Gastronòmic seguiran fins a l’1 de novembre, amb activitats gastronòmiques, però també lúdiques i culturals.

Marxa Popular del Vi de Palamós
Una de les novetats que s’inclouen en el programa d’enguany del Palamós Gastronòmic és la 1a Marxa Popular del Vi de Palamós, que tindrà lloc el diumenge dia 27, amb sortida a les 10 h, des del Pavelló Municipal d’Esports, que farà un recorregut de 4 quilòmetres per la zona de vinyes de la vall de la Bell-lloc i que visitarà el Celler d’en Marc i la Bodega Brugarol, els quals donaran a conèixer el seu treball i producció, oferint a tots els participants un tast del seu producte.

En acabar la Marxa, a la finca municipal de Can Pere Tià hi haurà vermut i dinar popular amb concert a càrrec de l’Ateneu de Palamós.

Aquesta activitat és gratuïta i les places són limitades. Cal doncs realitzar prèviament la inscripció a l’Oficina de Turisme de Palamós, oficinadeturisme@palamos.cat o bé al telèfon 972 60 05 50.

Passaport Gastrocult
Enguany també s’ha editat el passaport Gastrocult, el llibret que recull l’oferta dels menús i les tapes que ofereixen els 32 establiments, restaurants i tavernes, participants. El Gastrocult presenta també el plànol amb la ubicació d’aquests establiments i de les activitats programades, així com tota l’agenda de propostes d’aquestes jornades.

Aquest llibret es pot adquirir a l’oficina de turisme i als establiments participants, i convida al públic de les jornades a poder participar durant aquest mes en un concurs, tot fent un recorregut gastronòmic pels restaurants i les tavernes de la vila per gaudir dels plats que ofereixen, així com de la resta de les activitats programades, i votant la millor tapa o platet. L’establiment guanyador rebrà com a premi un àpat a l’hotel Casamar.

El passaport Gastrocult permet ser segellat en cadascuna de les activitats que es participi, d’aquesta manera aquelles persones que l’hagin segellat en tres tavernes, un restaurant i en dues activitats, entrarà en un sorteig d’una targeta de compra en els establiments de Fecotur per un valor de 300 €.

Les jornades també inclouen el concurs d’Instragram, que amb l’etiqueta #Palamosgastronomic2019 premiarà la millor imatge d’aquesta activitat gastronòmica palamosina, amb un àpat per a dues persones en qualsevol de les campanyes gastronòmiques que s’organitzen a Palamós.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/07/2024

Relacionades per entitat