Èxit d’una nova edició del Campus Jove d’Estiu que té lloc a Palamós

Des del dia 12 de juliol fins al passat divendres 6 d’agost, les dependències de l’Aula d’Aprenentatge a Palamós han acollit la 15a edició del Campus Jove d’Estiu adreçat a joves de 14 a 17 anys.

En total han estat 24 joves palamosins i palamosines que han pres part en aquesta activitat lúdica i formativa organitzada pel Departament de Joventut de l’Ajuntament de Palamós i realitzada pels formadors i monitors de l’Escola d’educadors en el lleure l’Empordà.

Una edició més l’activitat ha estat un èxit malgrat que enguany s’ha hagut de reduir el grup en unes deu persones, d’acord amb l’aplicació dels protocols per evitar contagis de la Covid-19.

Divendres passat, 6 d’agost, coincidint amb el tancament del campus, es va realitzar l’acte de lliurament dels títols acreditatius de la formació rebuda a tots els joves participants.

Es tracta d’una doble certificació corresponent al curs de Pre-monitors/es i al d’Iniciació a les activitats de lleure al Medi Natural, que acreditaran 30 hores de formació en cadascun d’ells. Aquest acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, que va fer entrega d’aquestes titulacions a tots els joves participants.

Els nivells formatius i les activitats del curs
El curs de Pre-Monitors/es té dos nivells en funció de l’edat dels participants, Pre-1 d’entre 14 i 16 anys i Pre-2 dels 16 als 18 anys. El curs d’Iniciació al Medi Natural és igual per a tothom.

Pel que fa a les activitats que es programen durant les quatre setmanes consecutives que té de durada aquest curs, es destaquen també activitats a l’aire lliure, amb excursions en bicicleta, iniciació al senderisme, caiac o bé la pràctica del snorkel. També s’han treballat els jocs, els tallers i les dinàmiques de grup, entre altres activitats d’educació en el lleure.

Tota aquesta formació gira entorn del treball en la programació i l’organització d’activitats de lleure, la qual cosa permet una visió àmplia i anticipada per als futurs monitors i monitores d’educació en el lleure, un curs que aquests joves també podran cursar a Palamós, un cop hagin complert els 18 anys.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp