Èxit en les activitats de Nadal a Palamós malgrat les restriccions de la pandèmia

Uns 5.000 infants, joves i les seves famílies han pogut gaudir de les activitats de Nadal organitzades per l’Ajuntament de Palamós, en un any diferent marcat per la pandèmia provocada per la Covid-19.

Totes les activitats s’han dut a terme respectant les mesures de seguretat sanitària establertes per la Generalitat, amb aforament limitat, reserva prèvia de les localitats i mantenint la distància de seguretat.

Per tal d’oferir propostes lúdiques per a tots els públics, des de les àrees de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Palamós, i també en col·laboració amb entitats locals com la Comissió de Reis o la plataforma Alimentant la Il·lusió, s’han organitzat diferents activitats durant l’època nadalenca.

El programa nadalenc es va encetar enguany el 12 de desembre amb l’arribada de’n Fumera, que va tenir lloc a l’Arbreda en un espectacle amb aforament limitat, entrades anticipades i numerades en paquets de bombolles de 2, 3 i 4 localitats i amb accés controlat. El mateix procediment es va fer servir en l’activitat del Tió, del dia 24 de desembre amb en Fefe que també va tenir lloc també a l’Arbreda.

L’estenedor de xarxes del port va acollir per primera vegada, i des del 23 de desembre fins el 4 de gener, tres propostes pensades per als infants i joves: la pista de gel per a tots els públics; el circuit d’aventura, per a nens i nenes d’entre 6 i 12 anys, i el trenet de Nadal per a infants de 2 a 5 anys. Aquestes activitats han tingut molt bona rebuda i les han gaudit més de 2.400 persones.

Per segon any consecutiu, els dies 2 i 3 de gener la plaça de l’Església va acollir el Campament Reial, un espai màgic on els nens i les nenes van poder veure d’aprop els patges. Enguany també es va fer amb aforament limitat, entrades anticipades i numerades, control d’accés i amb distància entre bombolles. Hi van assistir unes mil persones entre els dos dies.

Finalment, el dimarts 5 de gener, la Nau dels 50 metres va acollir l’arribada dels Reis d’Orient a Palamós amb un espectacle màgic amb llums, música i circ contemporani que es va fer en tres sessions durant tota la tarda per a donar cabuda a totes les famílies que ho desitgessin.

El Teatre La Gorga també es va veure afectat per les restriccions de la pandèmia i enguany per Nadal només ha pogut acollir espectacles professionals en conveni amb Joventuts Musicals com el concert de Cris Juanico “Un món de Nadales”, “Tenors” de la Cia. Il·luminati o “Màgia vienesa” amb l’Orquestra Orthemis.

Pel que fa a “El carrilet de Fecotur”, que s’ha dut a terme del 12 de desembre al 4 de gener, organitzat per l’Associació per al Foment Empresarial del Comerç i Turisme de Palamós, hi han participat més de 1.300 persones.

La plataforma Alimentant la Il·lusió, promoguda des de les colles de carnaval Les Braves i Les Nimfes, ha organitzat també algunes activitats que han tingut molt bona rebuda com les “Bústies Reials”, en la qual hi han participat totes les escoles de Palamós, com també diferents entitats locals; o el taller de confecció de fanalets difós per les xarxes socials. Aquesta plataforma també va preparar l’espectacle “Espurna de llum” que s’havia de representar al teatre però que finalment es va haver de suspendre per malaltia d’una de les actrius.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

20/02/2024

Relacionades per entitat