Fase final de les sessions participatives per a l’elaboració del nou projecte educatiu, Palamós Ciutat Educadora

L’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Palamós realitza aquesta setmana les sessions participatives per a l’elaboració del nou projecte educatiu, Palamós Ciutat Educadora.

Ahir dimarts va tenir lloc la jornada de treball corresponent a les entitats i associacions del municipi que va tenir lloc a l’espai municipal de les galeries Carme i que va comptar amb l’assistència d’una trentena de representants d’aquests col•lectius. Avui dimecres tenen lloc les dues sessions participatives restants, concretament amb els tècnics municipals per un costat, i amb els representants del Consell Escolar Municipal (CEM) i la resta de la comunitat educativa de Palamós, per l’altre.

En totes aquestes reunions participatives es treballen, per grups i des de la perspectiva de cada col•lectiu, tres eixos concrets: escola, viure i aprendre, i convivència; aportant aquelles propostes que permetin potenciar al municipi aquests àmbits.

Els resultats d’aquestes consultes se sumaran als obtinguts durant aquests darrers dies mitjançant les sessions que s’han realitzat amb els alumnes de 4t d’ESO del municipi i amb les enquestes recollides mitjançant el web palamosciutateducadora.cat.

Un cop finalitzat aquest procés es compilarà tota la informació obtinguda i, un cop valorada amb el Nucli Impulsor del projecte, el document final es podrà aprovar en un ple durant el primer trimestre de l’any vinent.

El procés per a l’elaboració del nou projecte educatiu, Palamós Ciutat Educadora es va iniciar el passat dijous 3 de novembre, amb la conferència “El poder transformador de les Ciutats Educadores” a càrrec de Josep Mayoral, alcalde de Granollers, una població pionera a Catalunya en el moviment de les ciutats educadores.

Promoció del procés mitjançant un vídeo
L’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Palamós ha previst la promoció d’aquest procés amb l’elaboració d’un vídeo que recull l’esperit i la intencionalitat general del projecte, i que es difon pels canals Youtube, Vimeo i Facebook. El video ha comptat amb la participació de les formacions teatrals locals, La Gespa i els Cosinets, que hi han aportat els actors i les actrius participants.

En la promoció del procés també s’hi suma una campanya d’emissió de falques de ràdio a l’emissora municipal, així com l’edició de fulls de mà amb la informació de les activitats que inclou aquest procés.

Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) de Palamós
El Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) de Palamós, adherit a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), va ser aprovat pel Ple de l’Ajuntament el mes de febrer de 2009, com a resultat d’un ampli procés de debat i participació ciutadana que es va engegar a finals del 2007.

En el PEC s’especifiquen quins són els reptes del municipi en l’àmbit educatiu, s’hi defineixen uns eixos estratègics d’intervenció, amb uns objectius específics per a cadascun dels eixos i s’hi assenyalen unes propostes d’actuació, definint els reptes sobre els quals cal focalitzar l’acció educativa (la identitat i la singularitat, la participació ciutadana, o les infraestructures i equipaments).

L’òrgan gestor del PEC és el Nucli Impulsor, format per ciutadans i representants d’entitats locals, mitjançant el qual es vetlla per a l’execució i desenvolupament de les propostes i que manté la dinàmica d’impuls i de generació d’idees del projecte.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp