Finalitzen les feines que han permès cobrir amb paviment de cautxú el centenar d’escocells de les avingudes centrals de la vila

Aquesta setmana han finalitzat les tasques que han permès cobrir amb paviment de cautxú els escocells de bona part de les avingudes centrals del municipi, concretament de les avingudes del President Lluís Companys i de la Llibertat, així com del carrer d’Àngel Guimerà.

El projecte és gestionat de manera conjunta per les àrees municipals de Medi Ambient i Brigada, i ha estat executat durant les dues primeres setmanes de gener per una empresa especialitzada que ha pavimentat el total de 116 escocells on es troben ubicats els arbres en aquest tram d’avingudes.

Durant el procés d’obres operaris de la Brigada municipal han netejat l’interior de l’escocell i posteriorment l’empresa ha procedit a tapar-los mitjançant la col•locació d’una primera capa de grava d’uns 10 cm i, a sobre, un barreja drenant de cautxú i resina acolorida d’uns 5 cm de gruix. Aquest material ubicat als escocells permet en tot moment el pas de l’aigua, garantint el bon funcionament hídric de l’escocell i el creixement natural de l’arbre.

El projecte de cobertura d’escocells realitzat a les avingudes del President Lluís Companys i de la Llibertat, així com del carrer d’Àngel Guimerà, té un cost global de 9.428,56 euros.

Millorar de l’accessibilitat, la seguretat i el manteniment
L’objectiu de l’aplicació d’aquest paviment és el de poder incrementar l’amplada de la vorera en els trams on la ubicació dels arbres limita l’espai de pas, augmentant la comoditat i seguretat dels vianants, evitant ensopegades i millorant l’accessibilitat de cadires de rodes, carros o cotxets.

L’aplicació d’aquest sistema també facilita la neteja de la vorera, evita l’acumulació de brossa i deixalles dins l’escocell, facilitant la neteja i el manteniment, impedint el creixement de plantes dins dels escocells, la qual cosa suposa també no haver d’utilitzar herbicides per a la seva retirada.

Palamós ja ha aplicat aquest sistema en altres zones del municipi, com el carrer Ample o l’avinguda del President Francesc Macià; i l’objectiu es seguir cobrint progressivament amb paviment de cautxú, els escocells d’altres carrers de la vila.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat