Finalitzen les jornades Palamós Gastronòmic 2019 amb un nou èxit d’activitats i participació

Les populars jornades Palamós Gastronòmic varen tancar ahir la seva vuitena edició, amb una valoració molt positiva tant del bon resultat de les activitats programades, com del nombre públic assistent en cadascuna d’aquestes propostes.

Aquesta iniciativa és organitzada per l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Palamós i té com a objectiu donar a conèixer i aprofundir en la gastronomia de la vila des de tots els àmbits, apropant el públic la cuina i els productes locals, amb una àmplia oferta d’activitats gastronòmiques, però també lúdiques i culturals, que enguany s’han incorporat al programa, potenciant el maridatge entre la cuina i la cultura.

Les propostes han tingut lloc durant tot el mes d’octubre i fins ahir 5 de novembre, que es va tancar aquesta edició amb l’activitat “Gamversus”, que es va realitzar a la biblioteca municipal i que va combinar el tast de vins amb la lectura de versos.

Un programa amb destacades novetats
El programa realitzat enguany ha inclòs moltes novetats, com els concerts de música en directe, destacant el que va tenir lloc al castell de Sant Esteve de La Fosca i que es va combinar amb un maridatge de vins.

També destaca el 1r Concurs Amateur d’Arrossos Mariners, realitzat el diumenge 20 d’octubre, i que va comptar amb la participació d’un total d’11 equips formats per persones amateurs en l’àmbit culinari, i principalment del municipi. El Concurs de Beure en Porró, que es va combinar amb la mostra i explicació dels vins de pagès; o bé la 1a Marxa Popular del Vi de Palamós, amb un recorregut de 4km per la zona de vinyes de la vall de la Bell-lloc.

Les jornades Palamós Gastronòmic’19 també han inclòs la degustació de gelats, la presentació d’olis i xocolates artesanes o bé el taller d’elaboració de panellets vegans; les demostracions de cuina i els sopars maridats que varen fer diversos restaurants del municipi; o els tallers de cuina a l’Espai del Peix o la visita guiada de la Gamba de Palamós i de la subhasta del peix, a la llotja.

Passaport Gastrocult
Una de les principals novetats de l’edició d’enguany ha estat del passaport Gastrocult, el llibret que ha recollit l’oferta dels menús i les tapes que han ofert un total de 32 establiments, restaurants i tavernes, del municipi.

El Gastrocult ha inclòs el plànol amb la ubicació d’aquests establiments i de les activitats programades, així com tota l’agenda de propostes d’aquestes jornades.

Aquest llibret ha convidat al públic de les jornades a poder participar en un concurs, tot fent un recorregut gastronòmic pels restaurants i les tavernes de la vila per gaudir dels plats que oferien, així com de la resta de les activitats programades, i votant la millor tapa o platet.

El passaport Gastrocult també permetia ser segellat en cadascuna de les activitats en la que s’ha participat, d’aquesta manera aquelles persones que l’hagin segellat en tres tavernes, un restaurant i en dues de les activitats programades, entrarà en un sorteig d’una targeta de compra en els establiments de Fecotur per un valor de 300 €. En breu es farà públic els guanyadors d’aquest premi.

#Palamosgastronomic2019
Les jornades també han inclòs el concurs d’Instragram, que amb l’etiqueta #Palamosgastronomic2019 premiarà la millor imatge d’aquesta activitat gastronòmica palamosina, amb un àpat per a dues persones en qualsevol de les campanyes gastronòmiques que s’organitzen durant l’any a Palamós.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/07/2024

Relacionades per entitat