Finalitzen les tasques que han permès reforçar les baranes del pont del far

L’Ajuntament de Palamós ha finalitzat les tasques d’arranjament de les baranes del pont del far, que han realitzat operaris de la Brigada Municipal i d’una empresa especialitzada. Les tasques es van iniciar a finals d’octubre i han permès substituir els trams de barana deteriorats per l’òxid i reforçar la resta de l’estructura.

En els darrers mesos s’havia detectat un alt grau d’oxidació d’alguna de les parts de la barana, provocat principalment per la proximitat al mar que té aquest pont, amb un ambient molt salinitzat.

Davant aquesta situació es va optar per ubicar tanques en paral•lel a la barana per tal de garantir, en tot moment, la seguretat en aquest àmbit.

A banda de la substitució i l’arranjament dels trams afectats, en aquestes feines de millora també s’ha aplicat un tractament a la barana que ha permès extreure l’òxid de la seva estructura, revestint-la amb capes de protecció de base i després s’ha pogut realizar el pintat general.

Aquestes tasques d’arranjament han tingut un cost de 1.500 euros.

El pont del far
Aquest pont dóna accés a l’àmbit conegut com el Molí de sa Punta, un promontori situat entre el moll comercial i la Pedrera, on es troba ubicada una zona d’habitatges i, al cap d’avall, el far.

El pont va ser construït just a l’inici del segle XX coincidint amb les obres de realització del dic de recer, l’actual port comercial del municipi. L’extracció de les roques i sorra necessària per al projecte va requerir obrir un pas físic en aquell àmbit del promontori, que posteriorment va quedar unit de nou pel pont.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat