Fira Nadalenca de Palamós recapta 12.400 euros a benefici de les persones amb discapacitats psíquiques de la comarca

La 42a edició de la tradicional Fira Nadalenca de Palamós ha aconseguit un nou èxit de participació, concentrant centenars de persones que ahir diumenge, 16 de desembre, van poder visitar i recórrer les diverses parades d’aquesta activitat solidària que té lloc en el carrer Major i la plaça de la Vila.

Un any més aquest espai cèntric de Palamós es va tornar a omplir de públic visitant així com d’alumnes de totes les escoles de la vila i d’entitats locals, per tal de celebrar aquesta activitat que cada any organitza l’Associació Fira Nadalenca, en benefici de les persones amb discapacitats psíquiques de la comarca.

La Fira Nadalenca, que es va realitzar de les 10 a les 14 h, va posar a la venda a preus molt populars diferents articles nadalencs elaborats pels alumnes de les escoles del municipi i membres de les entitats col•laboradores. També va incloure el sorteig d’obres d’art donades per pintors, fotògrafs i ceramistes de la comarca, així com de la vànova solidària que un any més han elaborat desinteressadament i de manera totalment artesanal diverses persones de Palamós mitjançant la tècnica del pachwork. Precisament aquests sortejos programats a darrera hora varen ser els únics actes de la Fira que es van haver de reubicar, en aquest cas al vestíbul de l’Ajuntament, a causa de la pluja que va caure a partir de les 13 h.

La Fira Nadalenca de Palamós va aconseguir ahir mitjançant la venda de tots aquests productes i activitats, així com de l’aportació dels socis de l’entitat local Front al Mar (2.500 €) un global de 8.272,01 €.

L’aportació dels Cosinets
La Fira Nadalenca també ha comptat un any més amb la destacada col•laboració de la companyia de teatre infantil Els Cosinets que han programat durant aquest mes de desembre diverses activitats escèniques a La Gorga amb un resultat global de 4.128 €. Per un costat amb l’organització d’una nova edició del festival d’arts escèniques “La nit del talent”, que va tenir lloc el dissabte 1 de desembre; i per l’altre, amb les dues representacions de l’obra “Triatge” realitzades aquest passat cap de setmana.

Acte de lliurament de la recaptació
La Fira Nadalenca de Palamós i les associacions, entitats, escoles i empreses col•laboradores programaran un acte de lliurament dels diners globals a les entitats receptores, que tindrà lloc a finals del proper mes de gener.

Destí solidari dels diners
La recaptació íntegra de diners resultant de totes aquestes activitats escèniques, juntament amb la realització de la tradicional Fira de productes nadalencs del diumenge dia 16 de desembre al carrer Major, l’Associació Fira Nadalenca de Palamós i el grup Els Cosinets la destinaran enguany a dos projectes d’ajut a persones amb discapacitats psíquiques del Baix Empordà.

Concretament es tracta de l’Ampa de l’escola ELS ÀNGELS i l’Associació POTS.

El projecte de l’Ampa de l’escola ELS ÀNGELS es basa en el finançament de les despeses necessàries de contractació d’un especialista en educació musical amb coneixements per a cobrir les necessitats de l’alumnat centre d’educació especial Els Àngels.

Aquesta iniciativa té la voluntat d’apropar els alumnes de l’escola en el món de la creació musical d’una manera participativa i amb l’objectiu de treballar aspectes com el desenvolupament sensorial o motriu d’aquestes persones.

Aquest és un projecte que l’escola Els Àngels ja ve desenvolupant en els darrers anys, i durant tot aquest temps s’ha constatat els beneficis que comporten les diferents activitats musicals realitzades amb els alumnes. Per això aquest centre d’educació especial prioritza la música com a mitja d’expressió, d’experimentació, de comunicació i de desenvolupament personal i social.

Amb alguns alumnes que tenen plurideficiència amb afectacions molt greus la realització de l’activitat musical els ha suposat un mitjà de connexió amb l’entorn i alhora, els proporciona un benestar que amb poques activitats més podem aconseguir. Per altra banda a la resta d’alumnes la música els ajuda a adquirir seguretat i confiança, millorant la seva autoestima.

El projecte de l’Associació POTS té com a objectiu facilitar la inclusió de nens i adolescents amb discapacitat, als casals del Baix Empordà mitjançant tècnics de suport i altres accions complementàries.

El casal simbiòtic és un projecte destinat a facilitar la inclusió d’aquestes persones, davant les problemàtiques que aquest tipus de població té a l’hora d’accedir a aquest tipus de serveis. Mitjançant convenis de col•laboració amb administracions, entitats i organismes públics, l’associació busca trencar les barreres d’accés més comunes dins el món del lleure, compartint aquesta activitat amb la resta de joves.

L’objectiu és que cada infant estigui inclòs en un casal ordinari d’estiu on comptarà amb el suport d’un tècnic. Les programacions de les activitats estaran pensades i creades per l’equip de monitoratge propi del casal; l’equip de suport adaptarà les activitats segons les necessitats del seu propi infant. La clau del projecte és poder oferir una activitat flexible que s’adapti als diferents perfils d’infants amb discapacitat i a tota mena de casals.

El suport econòmic de Fira Nadalenca servirà per a poder aportar els recursos humans (monitoratge de suport) per a la correcta inclusió dels nens i adolescents discapacitats que participin en aquests casals.

Relació de números premiats amb obres (pintura, fotografia i ceràmica) dels següents autors i amb motiu de la 42a Fira Nadalenca

Ll. Basolí 779
M. Bellvehí 862
V. Burgell 114
F. Casellas 582
P. Coll 171
M. Colls 273
T. Font 684
M. Jofra 327
J. Lois 617
C. Maristany 578
R. Matés 500
J. Mercader 219
M. Mir 374
C. Piqueras 444
T. Pisano 595
J. Plaja 734
J. Prats 389
G. Prim 057
A. Roca 692
D. Romaní 602
J. Sarquella 038
Vila Clara -ceramistes- 658

Números premiats amb la vànova solidària

Número: 404 (vermella) i 345 (grisa)

Per a més informació podeu trucar al telèfon 972 31 46 55 (Antoni Romero)

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat