Gairebé 700 alumnes de les escoles de Palamós han participat a la tradicional Festa de l’Arbre

Avui divendres 16 de març l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós ha celebrat la 35ª edició de La Festa de l’Arbre. Una activitat tradicional del tot consolidada a la població que pretén conscienciar els més joves de la importància dels valors mediambientals, amb l’element destacat de la plantada d’arbres.

Enguany, l’espai escollit ha estat el parc de la Bassa, situat a la zona de Sant Joan (al costat de l’ITV), en el qual els joves escolars, acompanyats pels seus professors i els responsables de l’Àrea de Medi Ambient i Brigada, han plantat per grups una trentena d’arbres, concretament de les espècies freixes, desmais i saücs.

La Festa de l’Arbre ha comptat amb la participació d’uns 700 nens i nenes del municipi, alumnes de P-5, 1r i 2n de totes les escoles de primària de Palamós (Vila-romà, La Vila, Vedruna, La Salle i l’escola d’educació especial Els Àngels) i també dels alumnes de P-2 de les llars d’infants (L’Estel, Kumbaià i Petit Món).

La festa d’aquest matí ha estat amenitzada pel grup d’animació infantil “Jordi Tonietti”.

Projecte fruit del procés de participació ciutadana
La Festa de l’Arbre s’ha celebrat enguany al parc de la Bassa coincidint amb el projecte de millores previst en aquest indret, motivades pel procés de participació ciutadana que va decidir aportar un pressupost de 10 mil euros. L’objectiu de les obres, previstes per aquest 2018, és millorar i ampliar el mobiliari públic del parc, potenciant-lo com a espai de passeig i esbarjo.

El projecte serà executat per la Brigada Municipal i preveu el canvi dels quatre bancs actuals, la col•locació de quatre taules noves, així com la creació de quatre punts de trobada integrats per un banc, una cadira i una banqueta. També s’instal•larà una font.

El Parc de la Bassa és un dels espais del municipi que l’Ordenança de tinença d’animals determina com a lloc on els gossos poden circular deslligats. En aquest sentit, cal destacar que es posaran cartells informatius al respecte i s’adaptarà la font per tal que els gossos també hi puguin beure.

Tallers mediambientals
Durant aquestes darreres setmanes tècnics de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós han realitzat tallers mediambientals a les escoles mitjançant els quals s’ha complementat pedagògicament l’acte de la Festa de l’Arbre. Mitjançant aquests tallers s’ha distribuït als alumnes les fitxes descriptives dels arbres protagonistes de la festa, on s’especifiquen les característiques i propietats d’aquestes espècies i es destaca la importància dels arbres i les seves utilitats.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat