Guillem Serrat, guanyador de la darrera edició del programa MasterChef Júnior, serà nomenat Ambaixador de la Gamba de Palamós 2022

El jove xef, Guillem Serrat, de només 13 anys i guanyador de la darrera edició del programa MasterChef Júnior, de TVE, serà nomenat Ambaixador de la Gamba de Palamós 2022, en reconeixement de la seva vàlua i projecció en l’àmbit de la cuina, i per al foment que ha fet del producte pesquer de la gamba, realitzat durant la seva participació en el reconegut programa televisiu.

Guillem Serrat va guanyar aquest talent culinari presentant un menú que comptava, en els entrants, amb una recepta que feia protagonista un tàrtar de gamba vermella, inspirada en els estius que passa a Palamós amb la seva família.

Aquest jove cuiner terrassenc que actualment està cursant primer d’ESO, s’afegeix d’aquesta manera a la llista de prestigiosos cuiners que han rebut el distintiu local d’Ambaixadors de la Gamba de Palamós, com els germans Roca, del Celler de Can Roca; Nandu Jubany, del restaurant Can Jubany, de Calldetenes; Quim Casellas, de l’Hotel Casamar, de Llafranch; Albert Satregener, del Bo.Tic, de Corçà; el cuiner i divulgador Pep Nogué, o la cuinera Carme Picas, del restaurant El Ginjoler-L’Hort del Rector, de Sant Feliu de Guíxols.

L’acte de lliurament del guardó d’Ambaixador de la Gamba de Palamós 2022, tindrà lloc demà 11 de juny, a les 11:30 h, a l’Espai del Peix, i serà presidit pel conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, que aquest dia visitarà la 7a Fira de la Gamba de Palamós. La fira es durà a terme durant tot el dissabte a la llotja del port pesquer, i és organitzada per l’Ajuntament de Palamós i la Confraria de Pescadors de la vila.

Fira de la Gamba de Palamós’22
Una de les principals novetats de la nova edició de la Fira de la Gamba serà que enguany, els tastets que es podran degustar elaborats amb gamba, s’oferiran des d’una cuina central a la llotja representada per restauradors certificats amb la Marca de Garantia i els pescadors palamosins, amb l’objectiu comú de promocionar la Gamba de Palamós.

A banda de la llotja, la fira també oferirà a l’exterior d’aquest espai una zona d’exposició i tast de productes necessaris per a l’elaboració de receptes amb gamba o bé que acompanyen aquests plats.

L’oferta culinària es complementarà amb dues demostracions de cuina a l’Espai del Peix. La primera serà a les 12 h, conduïda per pescadors de Palamós que oferiran una demostració de cuina marinera; i a les 17 h, serà el torn dels restauradors, de la mà dels xefs Tomàs Brull, de la Cala Taverna (Palamós) i Quim Casellas, del Casamar (Llafranc).

Durant tot el dia es faran també visites a les barques d’arrossegament del port pesquer, a les 13, 17 i 19 h, i visites a la subhasta del peix, a les 12:30, 13:30, 18 i 19 h. Totes aquestes activitats seran gratuïtes.

Noves certificacions amb la Marca de Garantia
Coincidint amb el lliurament del guardó d’Ambaixador de la Gamba de Palamós, tindrà lloc també l’entrega dels nous certificats a les 13 empreses que enguany se sumen a la Marca de Garantia Gamba de Palamós, la majoria són palamosines, però també n’hi ha de Platja d’Aro, Calonge o Tamariu. Amb aquestes noves incorporacions, en total ja són 95 les empreses certificades.

La Marca de Garantia Gamba de Palamós permet assegurar que el producte arriba al consumidor amb el màxim nivell de qualitat, és per això que per a aconseguir aquestes certificacions, els restaurants i empreses certificades han hagut de passar prèviament les corresponents auditories, amb diversos controls i valoracions dels tècnics auditors, els quals tenen en compte, entre altres, la qualitat en la manipulació, conservació, transport i presentació que fan del producte Gamba de Palamós en els seus establiments.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat