Inici de les activitats commemoratives del Dia Internacional de les Dones, que tenen lloc a Palamós

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones (8 de març), Palamós organitza diverses activitats commemoratives que s’iniciaran demà dijous, amb un programa que és coordinat pel Servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Palamós.

La primera de les propostes previstes tindrà lloc demà 2 de març a les 17:30 h, a la Biblioteca Municipal. Es tracta de la sessió de l’Hora del Conte (activitat adreçada a infants i recomanada a partir de 3 anys), que en aquesta ocasió farà protagonistes els “Contes per la igualtat”, a càrrec de les contacontes Glòria Arrufat, i Marta Vericat (intèrpret en llengua de signes). Aquesta activitat té accés gratuït, però les places són limitades. Cal inscripció prèvia a: biblioteca@palamos.cat o bé al telèfon 972 600 708.

Les activitats commemoratives seguiran el dia següent, divendres 3 de març, on la companyia “Som Noise”, que combina les arts del circ i la música, durà a terme un taller d’expressivitat corporal i musicalitat, adreçat principalment a joves de 13 a 30 anys. Aquesta proposta, amb accés gratuït, tindrà lloc a partir de les 17 h, al Punt Jove de Palamós (galeries Carme). Les places són limitades i cal inscripció prèvia a: puntjove@palamos.cat o bé al telèfon, 629 802 871.

Aquest taller d’expressivitat corporal serà l’avantsala de l’espectacle “Breach”, que la companyia “Som Noise” representarà el dia 8 de març, a les 18 h, al teatre La Gorga. Aquest espectacle combina el circ i la música, i esdevé una reflexió sobre l’abús i la violència masclista a partir de l’ambigüitat entre erotisme i violència, submissió i empoderament. Una violència que no és singular, directa o aïllada sinó que s’expressa en una multiplicitat de formes i es representa metafòricament en aquest espectacle a través de la corda i en forma de lluita contra ella mateixa.

La representació de l’espectacle “Breach” té accés gratuït però cal retirar les entrades al web del teatre: www.lagorga.cat , si es vol fer anticipadament, o bé a les taquilles del teatre una hora abans de l’inici de la representació.

Dia Internacional de les Dones
La jornada central de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, tindrà lloc el dimecres 8 de març, a les 12 h davant l’Ajuntament, on es durà a terme un acte, reivindicatiu i institucional, on les formacions polítiques representades al consistori municipal, llegiran un manifest.

Aquest acte també comptarà amb la participació dels i les alumnes de les escoles de secundària del municipi, que donaran lectura a textos elaborats per ells i commemoratius de la jornada.

Actes a l’Espai del Peix
Aquest mateix dia, però a partir de les 19 h, l’equipament de l’Espai del Peix acollirà l’acte organitzat per l’Associació de Dones de Palamós i Sant Joan, mitjançant el qual es farà reconeixement a les professionals del sector socio-sanitari i en la seva representació s’homenatjarà a diverses dones vinculades a aquesta professió. L’acte inclou un tastet de cuina marinera. Les entrades per a poder assistir-hi es poden adquirir al Museu de la Pesca o bé a: http://Tickets.museudelapesca.org

L’Espai del Peix també acollirà el dia següent, dijous 9 de març, a les 18 h, una trobada sobre “Dones i economia blava”, que organitza la Càtedra d’Estudis Marítims i l’Europe Direct de la Universitat de Girona, on mitjançant una taula rodona integrada per dones vinculades a l’àmbit pesquer, es debatrà el lideratge femení en aquest sector.

En relació amb els actes commemoratius del Dia Internacional de les Dones, cal destacar que la Biblioteca Municipal “Lluís Barceló i Bou” també acull, durant tot aquest mes de març, una àmplia mostra bibliogràfica sobre feminisme; i que cada dia, abans de tancament diari d’aquest servei, la biblioteca fa sonar a través de la seva megafonia, música de cantants femenines.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat