Inici de les activitats commemoratives del Dia Internacional de les Dones

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones (8 de març), Palamós organitza diverses activitats commemoratives que s’inicien avui i s’allargaran fins al 23 de març. El programa és coordinat pel Servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Palamós i compta amb la participació de la Biblioteca Municipal “Lluís Barceló i Bou”, l’Associació de Dones de Palamós i Sant Joan, i Gespa Teatre.

La primera de les propostes previstes té lloc aquesta tarda a les 17:30 h, a la Biblioteca “Lluís Barceló i Bou”. Es tracta de la sessió de l’Hora del Conte (activitat adreçada a infants i recomanada a partir de 3 anys), que sota el títol de “Dones valentes” farà un repàs de les biografies de dones que al llarg de la història han estat innovadores i amb iniciativa, i que malauradament molt sovint s’han vist silenciades.

Les contacontes de la sessió seran la senyoreta “La Perleta” i Eva García (intèrpret en llengua de signes), que marraran les interessants històries d’aquestes dones. Aquesta activitat té accés gratuït, però les places són limitades. Cal inscripció prèvia a: biblioteca@palamos.cat o bé al telèfon 972 600 708.

Les activitats commemoratives seguiran el dimarts vinent, 8 de març, amb un acte central, reivindictiu i institucional, que tindrà lloc a les 12 h davant l’Ajuntament, on es llegirà un manifest i es donarà veu als alumnes de les escoles de secundària del municipi, presents en aquest acte.

A partir de les 19 h, l’equipament municipal polivalent de les galeries Carme acollirà l’acte organitzat per l’Associació de Dones de Palamós i Sant Joan, mitjançant el qual es donaran a conèixer les experiències i bones pràctiques que es duen a terme en els centres educatius del municipi, amb relació a la igualtat de gènere i la coeducació. Aquest acte es complementarà amb una actuació musical.

Durant tota la jornada del 8 de març es podrá descarregar de les xarxes socials de Gespa Teatre, el vídeo que recull la lectura dramatitzada que les actrius i actors d’aquesta formació teatral palamosina han fet de poemes de Tadeuz Rócewicz.

Finalment, el dia 23 de març, tindrà lloc la conferència sobre ecofeminisme que realitzarà a la Biblioteca Municipal “Lluís Barceló i Bou”, la doctora en Ciències Humanes i de la Cultura, Mariona Iribarren.

Amb el títol “Dones arbre: dones i natura. De la dominació a la cura”, Iribarren farà protagonista de la seva xerrada aquelles dones que han passat a la història per haver unit feminisme i ecologia en la defensa dels arbres i de la cura del medi natural. Uns exemples que han permès crear una consciència de respecte vers la natura però també a la naturalesa femenina, explotades totes dues pel patriarcat i el capitalisme.

Aquesta xerrada s’iniciarà a les 18:30 h, l’accés és gratuït, però les places són limitades. Cal inscripció prèvia a: biblioteca@palamos.cat o bé al telèfon 972 600 708.

En relació als actes commemoratius del Dia Internacional de les Dones, cal destacar que la Biblioteca Municipal “Lluís Barceló i Bou” també acull durant tot aquest mes de març, una àmplia mostra bibliogràfica sobre ecofeminisme, que també és consultable en línia a: https://bit.ly/3sERfQI

Programa de maternitats
Des d’octubre de 2021 i fins al passat mes de febrer, diferents serveis municipals i entitats de Palamós han dut a terme activitats amb l’objectiu de fomentar la reflexió al voltant de la decisió, o no, de ser mare, fent visibles aspectes d’aquest àmbit que no es mostren, no se’n parla, i que de vegades es mitifiquen.

El programa, que es va impulsar des les àrees d’Igualtat i Joventut de l’Ajuntament de Palamós arran de les activitats proposades durant el 8-M de 2021, ha inclòs, entre altres, una mostra bibliogràfica i una exposició fotogràfica, projeccions de cinema, tallers, representacions teatrals, xerrades o taules rodones.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat