Jean-Marie Van Butsele aconsegueix el seu repte solidari i arriba a Palamós després dels prop de 1200 km a peu

El ciutadà belga Jean-Marie Van Butsele, ha aconseguit el repte de concloure la marxa solidària a peu, que va iniciar el passat 10 de febrer a la ciutat de Louvain-La-Nueve, i que després de 1.177 quilòmetres va arribar ahir 13 de març, a les 17h, al seu destí, Palamós.

En el seu accés al municipi va ser rebut per membres del col·lectiu de marxa nòrdica de Palamós que el varen acompanyar en el seu trajecte fins a arribar al passeig del Mar, on l’esperaven, en un acte d’agraïment i benvinguda, l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Paqui Badosa; i les gerents de l’Hospital de Palamós, Montse García i Anna Ribera.

Posteriorment, va tenir lloc una recepció oficial a la Sala Noble de l’Ajuntament de Palamós, i finalment, la jornada es va tancar amb un sopar solidari a l’Espai del Peix, que va comptar amb la presència de prop de 70 persones.

El final de la ruta a peu realitzada per Jean-Marie Van Butsele, l’haurà portat a travessar França, amb etapes diàries de 30 a 50 quilòmetres, arribant a més d’una trentena de pobles i ciutats que l’han acollit en aquest llarg trajecte, i on s’han anat recollint fons econòmics per al projecte.

La recaptació global aconseguida (uns 30.000 euros) es destinarà a projectes d’investigació mèdica de malalties que afecten infants i que impulsa la fundació belga, Bâtisseurs d’Etoiles; així com per al desenvolupament d’iniciatives socials i sanitàries que es gestionen des de la Fundació Oncolliga Girona i l’Hospital de Palamós.

Aquest esportista de 74 anys, i anomenat com “el caminant de gran cor”, fa 20 anys que organitza aquest tipus de marxes que engloben l’esport i la solidaritat, i cada any es proposa un nou itinerari que sempre té l’inici a la seva ciutat, però que el destí és diferent en cada ocasió.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp