La 12a Mostra de Cuines del Món prepara activitats per a públics de totes les edats

El Servei de Ciutadania i Immigració de l’Ajuntament de Palamós obrirà demà dijous 20 de maig, la 12a edició de l’activitat Cuines del Món, que té lloc a Palamós amb l’objectiu de fomentar la interrelació entre les persones de diferents procedències, i amb residència al municipi, enllaçant aspectes culinaris i humans.

Enguany s’ha preparat un programa que amplia activitats per adreçar-se a públics de totes les edats, amb propostes totalment gratuïtes, però amb places limitades i reserva prèvia, seguint les mesures per evitar conagis per Covid.

D’aquesta manera demà a partir de les 17:30 h, la Biblioteca Municipal “Lluís Barceló i Bou” acollirà una sessió especial de “l’Hora del Conte”, adreçada als més menuts i on la companyia La Minúscula representarà un conte inspirat en la gastronomia de països del món. (reserva de places a: biblioteca@palamos.cat o 972 600 708)

Posteriorment la setmana vinent es durà a terme pròpiament la Mostra de Cuines del Món, a l’Espai del Peix. Enguany es comptarà amb la participació de tres països: Rússia, el dimarts 25 de maig; Algèria, el dimecres 26 de maig; i tancarà finalment Alemanya, el dijous 27 de maig, totes les sessions a les 18 h.

Aquests tallers compten amb la participació de palamosins i palamosines de les diverses procedències esmentades, que elaboren algunes receptes culinàries que son tradicionals en els seus països d’origen.

El projecte està plantejat com un taller de cuina, però amb l’objectiu d’utilitzar els fogons com eina per a fomentar la interrelació entre les persones de diferents procedències, aprenent com és la vida quotidiana d’aquestes persones i com s’integren a la vida social catalana i, a la vegada, coneixent la seva cultura i gastronomia. Les persones interessades a poder participar en aquests tallers, cal que facin prèviament la seva reserva de plaça a: tikets.museudelapesca.org

Les propostes de la 12a edició de l’activitat Cuines del Món es tancaran el 3 de juny, a les 18 h, amb una activitat adreçada especialment a joves de 12 a 30 anys, amb una trobada que tindrà lloc al Punt Jove (galeries Carme), on es compartirà xerrada amb ciutadans del municipi provinents d’altres països. (reserva de places a: espai.jove@palamos.cat)

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp