La 14a edició de la mostra de Cuines del Món fa protagonista la gastronomia tradicional de Colòmbia

El Servei de Ciutadania i Immigració de l’Ajuntament de Palamós realitzarà, dimarts vinent, 24 d’octubre, la 14a edició de l’activitat Cuines del Món, que té lloc a Palamós amb l’objectiu de fomentar la interrelació entre les persones de diferents procedències, i amb residència al municipi, enllaçant aspectes culinaris i humans.

L’activitat, amb entrada gratuïta, tindrà lloc a partir de les 18 h, a l’Espai del Peix (edifici de la llotja del port pesquer), i per aquesta ocasió tindrà la cuina de Colòmbia com a protagonista.

Aquests tallers compten amb la participació de palamosins i palamosines que tenen procedència del país que és protagonista de la sessió, que elaboren algunes de les receptes culinàries que són tradicionals en la seva terra d’origen.

La cuina com a eina per a fomentar la interrelació

El projecte està plantejat com un taller de cuina, però amb la finalitat d’utilitzar els fogons com eina per a fomentar la interrelació entre les persones de diferents procedències. El públic assistent coneix, mitjançant aquesta sessió, com és la vida quotidiana d’aquestes persones i com s’integren a la vida social catalana i, a la vegada, aprofundir en la seva cultura i gastronomia.

A totes les cultures el menjar és senyal d’hospitalitat, i Cuines del Món vol, que a través de la gastronomia, de les receptes tradicionals i els seus ingredients, les persones assistents a l’activitat s’apropin a altres comunitats o països representats i als seus costums.

Les persones interessades a poder assistir a la sessió de dimarts vinent, cal que facin prèviament la seva reserva a: tickets.museudelapesca.org

El Servei de Ciutadania i Immigració de Palamós, des d’on s’organitza i coordina les sessions de Cuines del Món, es troba ubicat a l’edifici municipal del carrer Mn. Jacint Verdaguer 12, davant el parc de l’Arbreda.

Aquest servei, depenent de l’Àrea municipal d’Acció Social i Ciutadania, ofereix  informació i orientació als nouvinguts cap a diferents serveis del municipi: padró municipal, sistema sanitari, ensenyament, formació, serveis socials, treball, convivència, associacionisme i participació.

Des d’aquest servei es realitza el seguiment de cada cas i de les seves necessitats i, quan cal, coordinen programes formatius, com és el cas de les sessions de coneixement de la societat catalana o les sessions de coneixement de l’àmbit laboral, i/o la seva derivació a serveis especialitzats. També s’organitzen activitats que pretenen fomentar la millora de la cohesió social i la convivència, com el projecte Rossinyol, o el suport a diverses associacions locals, entre altres.

L’horari de l’oficina del Servei de Ciutadania i Immigració és de dilluns a divendres amb atenció al matí, de 9 a 14 h. El contacte amb aquest servei municipal es pot fer mitjançant el telèfon: 972 31 31 82, o bé el correu electrònic: ciutadania@palamos.cat

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Acció Social

Relacionades per entitat