La 15a edició del Trobadansa es trasllada al Teatre La Gorga davant el pronòstic de pluja anunciat per demà

Amb motiu del Dia Internacional de la Dansa (29 d’abril), l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós organitza la quinzena edició de l’activitat Trobadansa, seguint la iniciativa que va tenir la reconeguda ballarina palamosina, Olga Cobos, d’impulsar al municipi aquesta festa de la dansa que se celebra a escala mundial, i que a Palamós compta amb la participació d’entitats, escoles i centres de dansa locals.

Aquesta proposta cultural i festiva tindrà lloc demà 30 d’abril (com és tradicional el dissabte més proper al dia 29 d’abril). Es tracta d’una proposta oberta i participativa, que any rere any s’ha anat organitzant a Palamós sense interrupció, i que durant la pandèmia es va fer de manera virtual.

L’objectiu d’aquesta activitat és el de difondre i apropar la dansa a tota la població organitzant un acte cultural i lúdic, d’accés gratuït i obert a tothom. La proposta té lloc cada any als carrers i les places del municipi, facilitant aquest apropament de la dansa a la societat.

Malauradament però, el pronòstic de pluja previst per demà dissabte, ha motivat que l’organització traslladi al Teatre La Gorga les activitats que s’havien programat a l’exterior, concretament a la plaça de Catalunya.

L’escenari del teatre palamosí acollirà doncs les tres sessions de dansa previstes, que tindran lloc a les 12, a les 17.30 i a les 19 h. El Trobanadansa 2022 comptarà amb la participació d’un total de cinc formacions representants de companyies, escoles o entitats que fomenten la dansa al municipi des de diverses vessants.

Hi participaran nens i nenes, nois i noies procedents del Club Gimnàstica Rítmica Costa Brava. Tot i que aquesta formació es dedica a la Gimnàstica Rítmica, participarà del Trobadansa per la seva sensibilitat envers el moviment i pels valors de la dansa com a art inclusiva, col•laborativa i social. També ho farà l’Associació Pots, que promou projectes d’activitat física i salut, esportius, de lleure i inserció laboral, destinats a persones amb discapacitat o en risc d’exclusió social, amb l’objectiu d’afavorir la seva inclusió en la societat i la dansa n’és un vehicle.

El Trobadansa 2022 comptarà amb les coreografies de l’escola de dansa Georgina Ors. Aquest centre ofereix diferents disciplines: ballet fit, hip hop, dansa creativa, jazz, contemporani, zumba, funky, clàssica i teatre musical.

La Fàbrica de la Dansa serà un altre dels centres participants. En aquesta escola s’ofereix diferents disciplines: modern jazz, comercial dance/hip-hop, acro-dance, teatre, cant. La pràctica de la dansa permet treballar en equip i aprendre les diferents habilitats pròpies de la dansa, com la concentració o la superació personal.

La companyia internacional de dansa CobosMika Company presentarà també les seves coreografies sumnt-se com cada any a la diada. Des del seu retorn a Palamós l’any 2004, la companyia ha lluitat per introduir la dansa al territori a través de l’educació amb l’objectiu d’oferir la possibilitat de desenvolupar capacitats creatives i sensibilitat artística com a individus tant per als amateurs des de SOLC com per als professionals d’arreu del món des de SEEDs.

En el decurs de l’acte al Teatre La Gorga es llegirà el Manifest d’aquesta diada, que aquest any han elaborat els reconeguts ballarins i pedagogs catalans Toni Jodar i Beatriu Daniel, de la formació Explica Dansa.

Una festa amb motiu del dia de la dansa
Avui divendres 29 d’abril, i com cada any coincidint amb aquesta data, se celebrarà a escala mundial el Dia Internacional de la Dansa.

El Comitè Internacional de Dansa de la UNESCO proposà aquesta data per commemorar el naixement de Jean-Georges Noverre (29 d’abril de 1727), considerat el pare del ballet modern.

Cada any el Dia Internacional de la Dansa converteix la dansa en la gran protagonista, reconeixent i recolzant l’esforç constant de totes aquelles persones que fan que la dansa sigui un fet i no només un somni. Una festa on compartir la passió per la dansa en tota la seva diversitat, i una ocasió per aproximar la dansa a tothom, fer-ne màxima difusió i aconseguir sensibilitzar la ciutadania.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp