La 30a edició de la Mostra de Teatre Juvenil de Palamós es posposa definitivament a l’any vinent

La Comissió organitzadora de la Mostra de Teatre, integrada per Gespa Teatre i l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós, ha decidit definitivament posposar a l’any vinent la 30a edició de la Mostra de Teatre Juvenil que, en condicions normals, s’hauria iniciat aquesta setmana al Teatre La Gorga amb una programació que s’allargava fins al darrer divendres d’aquest mes.

L’organització ha pres aquesta decisió davant la situació actual de crisi sanitària i valorant que no hi hauria temps material per preparar i representar les obres encara que es pogués reprendre la “normalitat” entre maig i juny.

La 30a edició de la Mostra es durà a terme doncs l’abril de l’any 2021 amb la representació de les obres que s’havien preparat per ara, on es contava amb la participació d’un total de vuit grups entre escolars, extraescolars i independents, integrats per un global d’uns 200 joves d’entre 12 i 20 anys.

Pel que fa a la Mostra de Teatre Infantil no es preveu, de moment, modificacions en el seu calendari que emmarca l’activitat durant el proper mes de maig.

Una llarga història d’activitat teatral per a joves
L’any 1974 es va celebrar a Palamós el 1r Concurs de Teatre Infantil, organitzat per Gespa Teatre, amb la intenció de fomentar l’interès pel teatre entre els nens i les nenes, els nois i les noies de Palamós. Posteriorment es va decidir canviar el format i passar de Concurs a Mostra de Teatre Infantil, per minimitzar l’esperit competitiu.

L’any 1984 el tancament de l’edifici de La Gorga per a realitzar-hi obres de remodelació va obligar a portar la Mostra a un altre espai i es va fer a les Galeries Carmen.

Aquest equipament però va resultar insuficient i inadequat i la Mostra es va suspendre fins a l’any 2000, any que l’escenari del Teatre s’havia equipat per a poder-hi representar obres en condicions.

La Mostra va renéixer de la mà de Gespa Teatre i de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós com a Mostra de Teatre Infantil i Juvenil.

L’èxit de participació va fer que l’any 2011 la Mostra es desdoblés en la Mostra de Teatre Infantil, adreçada a nens i nenes de 3 a 12 anys i la Mostra de Teatre Juvenil, adreçada a joves de 12 a 20 anys. Les obres de la primera es presenten al llarg del mes de maig i les obres de la segona al llarg del mes d’abril.

La Mostra de Teatre Juvenil havia arribat enguany a la seva 30a edició per a la qual s’estava treballant per commemorar-la de manera especial.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat