La 31a edició de la Mostra de Teatre tornarà a omplir, d’infants i joves, l’escenari de La Gorga

La Comissió organitzadora de la Mostra de Teatre, integrada per Gespa Teatre i l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós, ja ho té tot a punt per començar, dissabte vinent 22 d’abril, la 31a Mostra de Teatre Infantil.

Més de 400 infants i joves formaran part enguany, com a actors i actrius, de les representacions teatrals previstes.

En el cas de la Mostra Infantil es comptarà amb les representacions que realitzaran un total d’onze grups, provinents del col·legi La Salle, l’escola Vedruna i l’Institut Escola Vila-romà, amb prop de tres-cents participants d’entre 6 i 12 anys.

Les diferents obres es portaran a terme al Teatre La Gorga entre el 22 d’abril i el 13 de maig. La cloenda de la Mostra Infantil es realitzarà el divendres 19 de maig, a La Gorga, on es lliuraran els diplomes de la Mostra a tots els grups participants i on es podrà gaudir de l’espectacle professional “Tot esperant en Will” de la companyia EGOS Petits.

En el cas de la Mostra de Teatre Juvenil, les obres programades seran a càrrec de set grups i cent vint participants d’entre 13 i 18 anys. En aquest cas les escoles representades són Vedruna i l’Institut Escola Vila-romà, així com els grups independents del Punt Jove i Quarta Paret.

La Mostra de Teatre Juvenil es portarà a terme del 18 al 27 de maig i la cloenda serà a La Gorga el 2 de juny, amb l’espectacle “El bon policia” de la companyia Maldà Teatre.

Les entrades per a les representacions programades a la Mostra són gratuïtes, però cal fer la reserva de localitat al web: www.lagorga.cat. Els espectacles professionals que es portaran a terme a les cloendes, només són gratuïts per als participants, mentre que per a la resta de públic tenen un preu de 5 euros.

Prop de 50 anys d’història fomentant el teatre entre els més joves
La Mostra de Teatre neix l’any 1974 quan l’Agrupació Teatral La Gespa decideix organitzar un Concurs per potenciar el teatre a Palamós i ampliar el grup. Al cap de tres anys, el Concurs passa a Mostra i es porta a terme, en diferents espais escènics, fins a 1982.

La manca d’escenaris va interrompre aquesta activitat que es reprèn, l’any 2000, de manera conjunta entre Gespa Teatre i l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós.

El cartell de la 31a Mostra de Teatre és un homenatge i un recordatori dels orígens i objectius de la Mostra encara avui vigent. Es basa en l’adaptació del cartell original del 1974 dissenyat per Carles Garrido, encara avui vinculat a Gespa Teatre.

Mitjançant la Mostra es fomenta la pràctica del teatre entre els infants i els adolescents de Palamós, en un exercici que permet la promoció d’aquest art entre els més joves, alhora que els aporta múltiples beneficis en el seu dia a dia. La pràctica del teatre millora la concentració, la memòria i la seguretat, ajuda a desinhibir-se, desenvolupa els sentits i la creativitat, potencia el treball d’equip i els valors com el compromís, la solidaritat, l’empatia, el respecte, la curiositat, la confiança, referma l’autoestima, consolida el sentiment de comunitat, ajuda a conèixer i dominar les emocions i ensenya a valorar i aprofitar les oportunitats.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp