La 3a edició de la Fira de la Gamba de Palamós amplia horari, espai de mostra i nombre d’exhibidors

La Diputació de Girona ha acollit, aquest dimarts, la presentació de la 3a edició de la Fira de la Gamba de Palamós que es farà aquest dissabte, 11 de juny, al municipi gironí. L’acte ha comptat amb l’assistència del diputat d’Esports de la Diputació de Girona, Carles Salgas, l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, i el patró major de la Confraria de Pescadors de Palamós, Francesc Benaiges.

La Fira de la Gamba de Palamós, que es podrà visitar ininterrompudament d’11 i fins a les 22 hores al port palamosí, té com a objectiu incentivar el coneixement del producte estrella del municipi, les diverses formes de cuinar-la i, sobretot, fomentar la seva qualitat certificada mitjançant la Marca de Garantia Gamba de Palamós. Una marca que assegura que la gamba que arriba al client té el màxim nivell de qualitat. Recordar a més que la Marca de Garantia garanteix la protecció de l’espècie i caladors; assegura el compromís amb els pescadors, peixaters i restauradors; manté l’excel•lència del producte; i, finalment, garanteix la frescor, el sabor i l’origen.

Pel que fa estrictament a la mostra, de caràcter monotemàtic, compta amb la participació d’empreses certificades amb la Marca de Garantia, dels elaboradors de productes que tenen com a ingredient principal la Gamba de Palamós i amb distribuïdors i peixaters especialitzats en la seva comercialització. Durant la Fira es podran tastar degustacions elaborades amb gamba de dotze establiments participants -entre restaurants i tavernes-, i comprar gamba fresca en sis parades del Mercat del Peix. Activitats que es complementaran amb visites guiades a les barques de pesca del port de Palamós, entre d’altres. També es pot tastar el producte estrella de la jornada: la Gamba de Palamós.

A banda també s’oferirà una zona d’exposició i tast de productes necessaris per a l’elaboració de receptes amb gamba o bé que acompanyen aquests plats, com l’oli, l’arròs o el vi.

Ambaixador Gamba de Palamós 2016
Després dels germans Roca del Celler de Can Roca i en el xef Nandu Jubany, aquesta 3a edició es distingirà al xef Quim Casellas, del restaurant Casamar de Llafranc i estrella Michelin des del 2011, com Ambaixodor de la Gamba de Palamós 2016. Un reconeixement que es farà el 10 de juny, a les 12 hores, en un acte a l’Espai del Peix del port de Palamós. A més, s’aprofitarà per lliurar les noves distincions de la Marca de Garantia Gamba de Palamós.

Novetats 3a Fira de la Gamba de Palamós
Amb la voluntat de créixer i consolidar la Fira arreu de Catalunya, aquest 2016 s’han introduït un seguit de novetats que passen per la incorporació de la Llotja i del Mercat del peix, espais que serviran per millorar el relat entorn de la Gamba de Palamós i el seu procés de pesca, manipulació i venda. Precisament amb la voluntat que el visitant rebi la informació sobre el treball que es fa al voltant de la gamba, s’ha apostat per obrir la llotja, és a dir on es fa la subhasta. Un espai que es podrà visitar a les 13 i 19 hores –prèvia inscripció al punt d’informació de la fira- i que comptarà amb uns guies experts en la matèria: pescadors i membres de la Confraria de Palamós que des de fa anys apliquen el Pla de Gestió de la Gamba de Palamós.

També com a novetat i en la línia de difondre la feina per a la conservació de l’espècie que es fa a Palamós, aquest 2016 s’ha organitzat una jornada tècnica-científica sobre la gestió de la pesca de la gamba. L’activitat es farà el mateix dissabte 11 de juny a l’equipament municipal de la Capella del Carme. Una jornada tècnica-científica que reunirà representants del sector i científics per posar en comú experiències i projectes relacionats amb la pesca de la gamba a Palamós i Maó (Menorca).

Finalment, i per primera vegada, l’ambaixador de la Gamba realitzarà una demostració de cuina en directe i durant el dia de la Fira. Quim Casellas ens oferirà dos showcookings, a les 12 i a les 18 hores, a L’Espai del Peix.

Aquesta fira monotemàtica que organitza l’Ajuntament de Palamós amb la col•laboració de la Confraria de Pescadors de Palamós i les entitats comercials i de la restauració del municipi, comptarà amb la participació de les empreses certificades amb la Marca de Garantia, dels elaboradors de productes que tenen com a ingredient principal la Gamba de Palamós i amb distribuïdors i peixaters especialitzats en la seva comercialització. La Fira de la Gamba de Palamós compta amb el suport de la Diputació de Girona i Ports de la Generalitat, i el patrocini d’Estrella Damm.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp