La 3a Fira de la Gamba de Palamós inclou una jornada tècnica-científica sobre la gestió de la pesca de la gamba

La Fira de la Gamba de Palamós, que l’11 de juny celebra la 3a edició, incorpora una novetat important aquest 2016: una jornada tècnica- científica que sota el títol “Taller per a la millora de la gestió de la pesca de la gamba” té per objectiu posar en comú experiències i projectes relacionats amb la pesca de la gamba.

A partir de les 9 i fins a les 13.30 h del mateix 11 de juny, l’equipament municipal de la Capella del Carme de Palamós acollirà diferents ponències que se centraran en les experiències dels pescadors i del món científic de Maó (Menorca) i Palamós per assolir la sostenibilitat biològica, ambiental, econòmica i social de l’activitat pesquera relacionada, en aquest cas, amb la gamba vermella.

La jornada comptarà amb la presència de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, que realitzarà la cloenda d’aquesta activitat, que s’haurà iniciat amb les intervencions de l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, del director general de Pesca i Afers Marítims, Sergi Tudela, i del president de la Confraria de Pescadors de la vila, Francesc Benaiges.

La primera de les ponències previstes permetrà valorar els resultats de les proves experimentals de les portes d’arrossegament i millores en la selectivitat que s’han fet a Palamós i Maó, respectivament. La Marca de Garantia Gamba de Palamós, així com la certificació de la sostenibilitat, entre d’altres, també seran protagonistes del programa de les jornades. Després de cada ponència es farà un debat que moderarà Joan Lluís Alegret, director de la Càtedra d’Estudis Marítims de la Universitat de Girona.

Amb la incorporació de la jornada tècnica-científica la 3a edició de la Fira de la Gamba fa un pas més en l’organització d’aquesta activitat, i és que a més de destacar el producte i la seva excel•lència, la Fira vol fer valdre i difondre la feina que pescadors i científics fan des de fa anys per conservar l’espècie i garantir els estocs en bon estat de conservació d’aquest producte.

Dimarts de la setmana vinent, en una roda de premsa a la Diputació de Girona, es farà la presentació oficial de la 3a edició de la Fira de la Gamba de Palamós.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat