La 41a edició de la Fira Nadalenca de Palamós recapta gairebé 10 mil euros

Palamós ha demostrat un any més que la solidaritat dels seus vilatans no té fronteres. La 41a edició de la tradicional Fira Nadalenca ha aconseguit un nou èxit de participació, concentrant centenars de persones que ahir diumenge 17 de desembre, van poder visitar i recórrer les diverses parades d’aquesta activitat solidària que té lloc entre el carrer Major i la plaça de la Vila.

Un any més el centre de Palamós es va omplir de públic visitant així com d’alumnes de totes les escoles de la vila i d’entitats locals per celebrar aquesta activitat que des de fa 41 anys organitza l’Associació Fira Nadalenca, en benefici de les persones amb discapacitats psíquiques de la comarca.

La Fira Nadalenca, que es va realitzar de les 10 a les 14 h, va posar a la venda a preus molt populars diferents articles nadalencs elaborats pels alumnes de les escoles del municipi i membres de les entitats col•laboradores.

Enguany, per segon any consecutiu, es va fer el sorteig de dues vànoves solidàries realitzades per diverses persones de manera desinteressada i totalment artesanal amb la tècnica del pachwork. En paral•lel, i com és tradicional, es va fer també el sorteig de 20 quadres cedits per pintors locals.

La Fira Nadalenca de Palamós va aconseguir ahir mitjançant la venda de tots aquests productes i activitats un global de 9.500 €.

L’aportació dels Cosinets
La Fira Nadalenca també ha comptat un any més amb la destacada col•laboració de la companyia de teatre infantil Els Cosinets que han programat diverses activitats escèniques a La Gorga amb un resultat global de 3.800 €. Per un costat amb l’organització d’una nova edició del festival d’arts escèniques “La nit del talent”, i per l’altre, amb les dues representacions de l’obra “Per molts anys, iaia!” realitzades aquest passat cap de setmana.

Col•laboració de les bodegues Bell-lloc
Per quart any consecutiu l’Associació Fira Nadalenca també ha obtingut la important col•laboració econòmica de les bodegues Bell-lloc, de Palamós, i propietat del matrimoni Engelhorn.

Durant els propers dies l’empresa, bodegues Bell-lloc, farà una aportació de 3.000 euros que l’Associació Fira Nadalenca sumarà al gruix de la recaptació aconseguida fins ara, juntament amb les aportacions econòmiques que puguin fer particulars encara al número de compte de l’entitat.

Acte de lliurament de la recaptació
La Fira Nadalenca de Palamós i les associacions, entitats, escoles i empreses col•laboradores programaran un acte de lliurament dels diners globals a les entitats receptores, que tindrà lloc a finals del proper mes de gener.

Destí solidari dels diners
La recaptació íntegra dels diners resultant de les activitats de la tradicional Fira Nadalenca i les diferents representacions teatrals de la Cia. Els Cosinets, enguany es destinarà a dos projectes d’ajut a persones amb discapacitats psíquiques del Baix Empordà, concretament a l’Associació AFATRAM i la Fundació VIMAR.

L’Associació AFATRAM (Associació de Familiars d’usuaris del Centre Tramuntana de Palafrugell) destinarà l’aportació solidària de la Fira Nadalenca a poder seguir potenciant el projecte d’atenció en aspectes esportius, fisioteràpics i logopèdics adreçat al col•lectiu de 64 persones amb discapacitats que són usuaris i treballadors del Centre de Cultius Tramuntana de Palafrugell. Davant el bon resultat que està donant la iniciativa, AFATRAM aposta per seguir aportant aquests tractaments que són a càrrec de tècnics especialistes en activitats esportives, logopèdia i fisioteràpia. Amb la realització d’aquestes activitats s’aconsegueix un major benestar físic i emocional de la persona, així com la millora de les seves relacions interpersonals, la seva inclusió social i el seu desenvolupament personal.

En el cas de la Fundació VIMAR el projecte presentat proposa destinar l’aportació econòmica de la Fira a cobrir les despeses que suposa l’organització dels casals d’activitats de Nadal, Setmana Santa i estiu, dels 34 usuaris dels pisos tutelats i residències per a persones discapacitades psíquiques que gestiona aquesta entitat al Baix Empordà. L’objectiu del projecte és el de poder proporcionar activitat lúdica, cultural i esportiva a aquest col•lectiu de persones discapacitades durant el seu període de vacances, amb la necessària contractació dels monitors, les activitats i els mitjans de transports necessaris que ho facin possible.

Relació de quadres premiats 40a Fira Nadalenca

Lluís Bassolí: 847
Vicenç Burgell: 149
Pere Coll: 111
Martí Colls: 137
Joaquim Comes: 535
Tània Font: 784
Mercè Jofra: 508
Carme Martistany: 385
Roser Matés: 619
Josep Mercader: 491
Dolors Romaní: 628
Carme Payet : 376
Tano Pisano: 375
Josep Plaja: 854
Joan Prat: 608
Glòria Prim: 171
Joan Raset: 301
Albert Roca: 232
Joan Sarquella: 309
Núria Teno: 223

Vànova I: 095
Vànova II: 481

Per a més informació podeu trucar al telèfon 972 31 46 55.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat