La 43a edició de la Fira Nadalenca de Palamós recapta prop de 12.500 euros

La 43a edició de la tradicional Fira Nadalenca de Palamós ha aconseguit recaptar un global de 12.463,41 euros, amb un nou èxit de participació, concentrant centenars de persones que ahir diumenge, 15 de desembre, varen poder visitar i recórrer les diverses parades d’aquesta activitat solidària que té lloc cada any al carrer Major i la plaça de la Vila.

Aquest espai cèntric de Palamós va tornar a concentrar també alumnes de totes les escoles de la vila i d’entitats locals, que participen en aquest esdeveniment posant a la venda els productes nadalencs que ells han elaborat, en una activitat que organitza l’Associació Fira Nadalenca de Palamós, en benefici de les persones amb discapacitats psíquiques de la comarca.

La Fira Nadalenca, va tenir lloc de les 10 a les 14 h, i també va incloure el sorteig d’obres d’art donades per pintors, fotògrafs i ceramistes de la comarca, així com de la vànova solidària que un any més han elaborat desinteressadament i de manera totalment artesanal diverses persones de Palamós mitjançant la tècnica del pachwork.

Mitjançant la venda de tots aquests productes i activitats, la Fira Nadalenca de Palamós ha aconseguit un global de 9.295,41 euros, xifra a la qual si suma l’aportació dels socis de l’entitat local Front al Mar, amb 2.500 euros.

L’aportació dels Cosinets
La Fira Nadalenca també ha comptat un any més amb la destacada col•laboració de la companyia de teatre infantil Els Cosinets que han programat diverses activitats escèniques a La Gorga amb un resultat global de 3.168 euros. Per un costat amb l’organització d’una nova edició del festival “La nit del talent”, que va tenir lloc el 30 de novembre; i per l’altre, amb les dues representacions de l’obra “Re de re”, realitzades aquest passat cap de setmana al teatre La Gorga.

Acte de lliurament de la recaptació
La Fira Nadalenca de Palamós i les associacions, entitats, escoles i empreses col•laboradores programaran un acte de lliurament dels diners globals a les entitats receptores, que tindrà lloc a finals del proper mes de gener. Fins aquella data l’entitat solidària palamosina preveu poder ampliar lleugerament aquesta recaptació mitjançant les aportacions particulars i d’empreses que encara es puguin fer directament al seu compte.

Destí solidari dels diners
La recaptació íntegra de diners l’Associació Fira Nadalenca de Palamós i el grup Els Cosinets la destinaran enguany a tres projectes d’ajut a persones amb discapacitats psíquiques del Baix Empordà. Concretament es tracta de l’Ampa de l’escola d’educació especial ELS ÀNGELS, l’Associació AFATRAM i l’Associació TRAMPOLÍ.

El projecte de l’Ampa de l’escola ELS ÀNGELS es basa en el finançament de les despeses generades per a l’adquisició del material necessari per a la realització d’un projecte pedagògic basat en l’aprenentatge mitjançant la utilització de la llum i tots els seus recursos. El material utilitzat es basa principalment en elements que projecten aquesta llum o bé que la transformen en colors o formes. (en aquest darrer cas caldrà la seva renovació durant el curs degut al seu desgast)

Amb el nom de “Pedagogia de la llum” aquest projecte permet als alumnes de l’escola aprendre a través dels sentits, amb el joc, l’experimentació, la investigació i la comprovació del que passa al seu voltant. En aquest aprenentatge l’alumne ha de focalitzar l’atenció en la llum i es potencia la seva concentració. Es treballa el sentit de la vista i l’ambient que es crea afavoreix la relaxació.

El projecte de l’Associació AFATRAM es basa a fomentar activitats que permetin la integració i la inclusió social de les persones adultes amb discapacitat intel•lectual al Baix Empordà, utilitzant els mateixos recursos i de manera conjunta amb les persones sense discapacitats psíquiques. Per això l’Associació AFATRAM impulsa un projecte que permet la participació de les persones amb discapacitats intel•lectuals usuàries del centre ocupacional Tramuntana, en diversos tallers i en entorns normalitzats, adreçats a la resta de la població.

La proposta es basa en l’organització de quatre tallers (ioga, taitxi, zumba i pilates) destinats a 20 usuaris del centre ocupacional i obert al públic en general, amb la qual cosa s’està potenciant activitats inclusives per a persones amb discapacitat intel•lectual, fent visible aquest col•lectiu, promovent activitats que ajudin a la seva socialització i compartint espais de lleure amb persones que no tenen discapacitat. Aquest projecte permet potenciar l’activitat física de les persones amb discapacitats intel•lectuals, aconseguint un major benestar físic i emocional, així com la millora de les seves relacions i la inclusió social.

El projecte de l’Associació TRAMPOLÍ va destinat a poder cobrir les necessitats de les persones amb discapacitat psíquica sense documentació que hi ha a la comarca. En els darrers anys s’han detectat, cada vegada més, l’arribada al Baix Empordà de famílies immigrants sense documentació que busquen una millor vida, i en alguns casos, membres d’aquestes famílies són persones amb discapacitat psíquica. Aquestes persones necessiten urgentment poder accedir a algun centre o entitat per a rebre suport per al seu desenvolupament, per a millorar la comunicació, començar a tenir i ampliar la xarxa de contactes; però irònicament aquestes persones que són les que necessiten més suport, pel fet que no tenen documentació se’ls tanquen moltes portes.

En l’actualitat l’Associació Trampolí ha acollit persones en aquesta situació provinents de municipis com Palafrugell, Pals, Bellcaire, La Bisbal d’Empordà, Ullà i Sant Feliu de Guíxols.
Per a poder donar sortida a aquestes necessitats es requereix adquirir un vehicle mitjançant el qual realitzar el transport diari d’aquestes persones fins al centre, així com contractar un monitor perquè realitzi la ruta. Per a donar cabuda a aquests nous usuaris també caldria poder ampliar les instal•lacions del centre el Trampolí, que actualment ja es troba en una situació de certa saturació, ampliant les instal•lacions, mitjançant la realització d’un tancat al pati exterior que cobreixi la urgència d’una nova aula.

Agraïment a tota la societat palamosina
L’entitat palamosina Associació Fira Nadalenca de Palamós i el grup local de teatre Els Cosinets agraeixen un any més la participació i col•laboració de tot el municipi, en una generosa mostra de solidaritat que fa possible, any rere any, millorar la qualitat de vida de les persones discapacitades psíquiques del Baix Empordà.

Relació de números premiats amb obres (pintura, fotografia i ceràmica) dels següents autors i amb motiu de la 43a Fira Nadalenca

M D. Bahí 959
Ll. Basolí 640
M. Bellvehí 67
V. Burgell 296
F. Casellas 157
P. Coll 717
M. Colls 279
S. Colomer 133
J. Comes 924
J. Darnaculleta 911
Q. Esteve 866
T. Font 135
M. Jofra 189
J. Lois 294
C. Maristany 853
R. Matés 117
J. Mercader 408
T. Pisano 686
J. Plaja 531
J. Prats 673
G. Prim 586
J. Raventós 483
A. Roca 837
D. Romaní 652
J. Sarquella 614

Vànova solidària 944
Parxís realitzat amb puny de creu 641

Per a més informació podeu trucar al telèfon 972 31 46 55 (Antoni Romero)

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat