La 44a edició de la Fira Nadalenca de Palamós recapta més de 14.500 euros

La 44a edició de la tradicional Fira Nadalenca de Palamós ha aconseguit recaptar un global de 14.556,64 euros, amb un nou èxit de participació, concentrant centenars de persones que ahir diumenge, 18 de desembre, varen poder visitar i recórrer les diverses parades d’aquesta activitat solidària que té lloc cada any al carrer Major i la plaça de la Vila.

Aquest espai cèntric de Palamós va tornar a concentrar també alumnes de les escoles de la vila i d’entitats locals, que participen en aquest esdeveniment posant a la venda els productes nadalencs que ells han elaborat, en una activitat organitzada per l’Associació Fira Nadalenca de Palamós, en benefici de les persones amb discapacitats psíquiques de la comarca.

La Fira Nadalenca va tenir lloc de les 10 a les 14 h, i també va incloure el sorteig d’obres d’art donades per pintors i fotògrafs de la comarca. Mitjançant la venda de tots aquests productes i activitats, la Fira Nadalenca de Palamós ha aconseguit un global de 5.628,54 euros, xifra a la qual si suma l’aportació dels socis de l’entitat local Front al Mar, i de l’empresa Bodegues Brugarol, 3.000 euros cadascuna, així com la recaptació de 758,10 euros aconseguida per l’Associació El Trampolí, amb motiu de l’espectacle musical “I jo que puc fer”, que els membres d’aquesta entitat, formada per persones amb discapacitat, va representar al teatre La Gorga el passat dia 10 de desembre.

La Fira Nadalenca també ha comptat un any més amb la destacada col·laboració de la companyia de teatre infantil Els Cosinets, que ahir diumenge va programar la 13a edició del festival “La nit del talent”, amb una recaptació global de 2.170 euros.

Acte de lliurament d’una recaptació que encara creix
La Fira Nadalenca de Palamós i les associacions, entitats, escoles i empreses col·laboradores programaran un acte de lliurament dels diners globals a les entitats receptores, que tindrà lloc a finals del proper mes de gener.

Fins aquella data l’entitat solidària palamosina preveu poder ampliar lleugerament aquesta recaptació, mitjançant les aportacions particulars i d’empreses que encara es puguin fer directament al compte de l’entitat, com la que farà l’Associació de Veïns de Sant Joan, que aportaran a la Fira la recaptació resultant de la xocolatada que faran amb motiu del “Caga Tió”, programat pel divendres vinent, dia 23, a partir de les 18 h, a la plaça de Sant Joan.

Destí solidari de la recaptació de Fira Nadalenca 2022
L’Associació Fira Nadalenca de Palamós i l’entitat Els Cosinets destinaran la recaptació íntegra de diners resultant de totes aquestes activitats, i un cop restades totes les despeses d’organització, a dos projectes d’ajut a persones amb discapacitats psíquiques del Baix Empordà. Concretament, es tracta l’Associació AFATRAM i l’Associació TRAMPOLÍ.

El projecte de l’Associació AFATRAM es basa a promoure la socialització de les persones discapacitades usuàries de l’entitat, mitjançant la realització d’una activitat cultural, pedagògica i d’oci, vinculada a l’oferta que realitzen al territori els equipaments culturals del Museu de la Pesca i l’Espai del Peix.

L’activitat “Una mar de capacitats”, permet als usuaris/es tornar a socialitzar i participar activament d’espais i propostes que d’una altra manera els és més difícil d’experimentar i sentir. Les activitats i tallers s’adapten a les necessitats dels usuaris/es dels centres ocupacionals de Palafrugell i de Sant Feliu de Guíxols, i a través d’elles s’aconsegueix transmetre hàbits saludables, tant en els diferents tipus d’oci, com en les seves activitats de la vida diària. L’oferta dels diferents espais pedagògics que ofereixen el conjunt d’equipaments culturals del port de Palamós (navegació pel litoral, showcooking, visites al Museu de la Pesca, a les Barques del Peix, etc) facilitant la conscienciació, el treball i la seva posada en pràctica.

Aquest projecte beneficia un total de 117 persones amb discapacitats, que durant l’any podran participar de les activitats que s’organitzen en els dos equipaments, cobrint el cost econòmic de compra de l’entrada així com el del transport.

El projecte de l’Associació TRAMPOLÍ va destinat a poder activar la formació necessària i adequada adreçada a les persones amb discapacitat psíquica per tal que puguin accedir al món laboral. Aquest projecte rep el nom “Escola – treball El Trampolí” és obert a qualsevol persona discapacitada de la comarca i per tal d’assolir-lo aquest es desenvolupa inicialment, en una fase de voluntariat, mitjançant la qual es proporciona un espai dedicat a conèixer la persona amb discapacitat, realitzant amb el referent del centre i la psicòloga, diferents dinàmiques de coneixement per crear vincle i per conèixer quines són les seves necessitats, il·lusions o capacitats.

Un cop finalitza aquesta fase s’inicia la de formació, en la qual es pot escollir una de les dues línies previstes. Una primera és l’Escola-treball que permet formar-se per exercir com auxiliar d’atenció directa a persones amb discapacitat. Aquesta línia de treball és realment innovadora, ja s’aconsegueix que persones amb discapacitat poguessin donar suport a altres persones també amb discapacitat.

L’altra línia és la de l’Escola-treball per formar-se en tasques d’atenció al client. Aquesta línia de treball es portaria a terme en les botigues solidàries d’El Trampolí ubicades a La Bisbal d’Empordà o Torroella de Montgrí, i té com a objectiu la formació en comunicació, control d’estocs, col·locació de gènere i material, etc.

Per a fer possible aquest projecte, cal la contractació de professionals d’aquest àmbit, proporcionant la formació necessària. L’equip està format per 1 psicòleg, 1 treballador social i els educadors necessaris, el número dels quals depèn de l’activitat i del nombre d’usuaris que formen part de cada línia de formació.

Agraïment a tota la societat palamosina
L’entitat palamosina Associació Fira Nadalenca de Palamós i el grup local de teatre Els Cosinets, agraeixen un any més la participació i col·laboració de tot el municipi, entitats, associacions, escoles, empreses i l’Ajuntament de Palamós, en una generosa mostra de solidaritat de tot un municipi que fa possible, any rere any, millorar la qualitat de vida de les persones discapacitades psíquiques del Baix Empordà.

RELACIÓ DE NÚMEROS PREMIATS
A LA 44a FIRA NADALENCA DE PALAMÓS – 18/12/22

Vicenç Burgell……………………………………………300
Pere Coll………………………………………………….025
Pere Collell……………………………………………….466
Martí Colls………………………………………………..296
Sílvia Colomer……………………………………………261
Joaquim Comes………………………………………….011
Quim Esteve………………………………………….…..317
Tània Font…………………………………………….…..245
Mercè Jofra……………………………………………….783
Fotografia Grassot………………………………………..729
Queti López………………………………………….……705
Carme Maristany “Vita”………………………….…….…101
Roser Matés……………………………………………….387
Tano Pisano…………………………………………….…208
Josep Plaja…………………………………………………033
Joan Prat……………………………………………….…..781
Glòria Prim…………………………………………….……001
Albert Roca…………………………………………….……068
Lluís Rodríguez…………………………………………….022
Dolors Romaní…………………………………….………..788
Joan Sarquella……………………………………….……..074

Els quadres es poden recollir a les oficines de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós (edifici del Teatre La Gorga – c/ Ave Maria, 3, 2n pis) de dilluns a divendres de 9 a 14:30 h.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat