La 45a Christmas Race es presenta pensant en els Jocs Olímpics de París 2024

La 45ª edició de la regata internacional Christmas Race, que se celebrarà del 18 al 22 de desembre en aigües de la badia de Palamós i que reunirà a prop de 300 embarcacions de 17 països, ha estat presentada avui al Club Nàutic Costa Brava Vela Palamós. Després de l’anul·lació el 2020 a causa de la pandèmia, la regata gironina torna amb força amb 370 tripulacions, 400 regatistes i 17 països.

El president de la Comissió Esportiva i vicepresident del Club Nàutic Costa Brava Vela Palamós, Miquel Aviñó, ha fet un repàs de la participació on ha destacat que “comencem una nova era de la Christmas Race, volem que sigui una regata més sostenible i pensar no només en el present sinó també en el futur”, Aviñó coneix del potencial de Palamós i afirma que “estem molt a prop de Marsella –seu de vela de París 2024, amb unes condicions molt semblants, per tant hem d’aprofitar-ho perquè els equips vinguin a la Christmas”.

La regatista olímpica a Tokio 2020, desena fa dues setmanes al Mundial d’ILCA6 a Omán, Cristina Pujol, ha destacat de la Christmas Race que “tenir una regata així a casa i no haver de viatjar molt lluny per a navegar és un privilegi” i sobre París 2024 diu que “de cara a Marsella, tenir un lloc com a Palamós per a poder preparar-se, amb condicions similars, és una avantatge molt important per a nosaltres”.

El president de la Federació Catalana de Vela i vicepresident de l’Espanyola, Xavier Torres, ha indicat que “des de la Federació Catalana treballarem de la mà amb la Federació Espanyola perquè Palamós sigui un punt estratègic al qual vinguin a entrenar i a competir els regatistes olímpics, és un potencial que tenim i ho hem d’aprofitar”. El responsable federatiu ha volgut destacar que “la Christmas Race és per història i tradició una de les regates més importants i és per això que cal recolzar-la”.

La representant a Girona de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat, Anna Julià, té clar que “la Christmas Race es la competició ideal per promocionar el territori i la Costa Brava turística i esportivament. Events com aquest són un motor econòmic molt important.”

El director general de Ports de la Generalitat, Pere Vila, ha explicat que “45 anys és una xifra molt destacada i clubs com aquest, el Club Nàutic Costa Brava Vela Palamós, demostren que a Catalunya hi ha instal.lacions molt preparades per la promoció de la vela i d’altres esports nàutics. Que avui estiguem aquí, és un èxit col·lectiu de tots.”

Ha tancat l’acte l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, que ha anunciat el compromís de la ciutat amb la Christmas Race “és una regata molt important pel municipi i una promoció a nivell català, espanyol i europeu. Després de 46 anys, hi ha moltes persones de Palamós que han viscut tota la vida amb la Christmas” i que “hem de treballar tots de la mà, club, ajuntament i la resta d’institucions perquè l’any que ve tinguem aquí totes les classes olímpiques com en el passat”.

Aquest dissabte dia 18 serà jornada d’inscripcions i a partir de diumenge dia 19 fins dimecres dia 22 se celebrarà la competició per a les classes ILCA4 Masculí i Femení, ILCA6 Masculí i Femení, ILCA7, 420 Masculí i Femení i 470 Mixte, seran les classes participants a la 45 edició de la Christmas Race.

Regata sostenible
La 45ª Christmas Race també fa aquest any una aposta per la sostenibilitat, fent que sigui una regata sostenible. Per primera vegada el registre de participants es farà de forma cent per cent telemàtica, és a dir sense paper i per altre banda també serà lliure de plàstics, s’ha instal.lat una font d’aigua a les instal·lacions del Club Nàutic Costa Brava Vela Palamós perquè tant els participants com organitzadors que vagin al mar puguin recarregar les seves cantimplores reutilitzables abans de sortir i no portin ampolles de plàstic al mar, per tal d’evitar el màxim possible la contaminació marina.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat