La 47a Christmas Race recupera classes i tornen tripulacions australianes i americanes

La Christmas Race, organitzada pel Club Nàutic Costa Brava Vela Palamós, arriba enguany a la seva 47a edició, amb una participació que supera les 230 tripulacions de 17 països.

Aquest matí s’ha dut a terme la presentació d’aquesta reconeguda regata internacional de classes olímpiques, que enguany se celebrarà del 18 al 22 de desembre en aigües de la badia de Palamós.

L’acte de presentació s’ha dut a terme a l’Espai del Peix, amb la presència del vicepresident esportiu del Club Nàutic Costa Brava-Vela Palamós, Miquel Aviñó; l’alcalde de Palamós, Lluís Puig; la diputada de joventut i educació de la Diputació de Girona, Mònica Alcalà;  el president de la Federació Catalana de Vela, Xavi Torres; i el responsable Comercial de la Zona Portuària Nord de Ports de la Generalitat de Catalunya, David Ruiz.

En aquesta edició, a més dels alemanys, francesos i britànics; hi haurà una important participació de Bèlgica Països Baixos, Suïssa, Polònia i Itàlia; també en els últims anys les tripulacions ucraïneses han trobat a Palamós un lloc de competició lluny del seu país, així com escandinaus com Suècia i Finlàndia. A més enguany tornen tripulacions de fora d’Europa, des d’Austràlia, Canadà i Mèxic.

A dia d’avui hi ha 232 vaixells inscrits, distribuïts en 8 categories. ILCA 6 Masculí (51), ILCA 6 Femení (19), ILCA 4 Masculí (40), ILCA 4 Femení (20), 420 Masculí/Mixte (48), 420 Femení (17), 29er Masculí/Mixte (27), 29er Femení (10).

En total són 17 països: Alemanya (12), Àustria (5), Austràlia (1), Bèlgica (1), Canadà (1), Eslovàquia (1), Espanya (88), França (34), Finlàndia (1), Gran Bretanya (24), Itàlia (13), Mèxic (1), Països Baixos (19), Polònia (6), Portugal (7), Suïssa (7), Suècia (2) i Ucraïna (9).

Destaca la participació dels actuals campions del món de la classe 420, els catalans del CN El Balís, Pol Mateu i Alejandro de Maqua. També vindrà com a entrenador de l’equip d’ILCA austríac, el medallista olímpic Andreas Geritzer, plata a Atenes 2004 en la classe Laser i que participar a la Christmas Race a principis del 2000.

La classe 29er torna a la Christmas Race i ho fa com a regata que obrirà el prestigiós circuit EuroCup 2024, amb proves a València, El Balís i fora d’Espanya a Eslovènia, França, Suècia, Països Baixos, República Txeca, Alemanya, Hongria i Itàlia.

Protagonisme de les tripulacions joves

A Palamós ja fa més d’una dècada que va optar donar protagonisme als joves. Té probablement la millor regata d’Optimist del món, la International Palamós Optimist Trophy; i molts d’aquests joves valors, després han acabat tornant per a participar en classes juvenils i olímpiques.

És per això que des de fa anys combina algunes classes olímpiques, en aquesta edició seran els olímpics ILCA 6 Femení i ILCA 7. Les que també s’han consolidat són l’ILCA 6 Masculí, el 420 Masculí/Mixt i 420 Femení.

També destaca la presència de la classe 29er, que va sol·licitar obrir el seu circuit Eurocup a Palamós, amb la celebració de les seves tres primeres regates a Espanya, la Christmas Race per a obrir la temporada, seguida del RCN València al gener i del CN El Balís al febrer.

Un any més tota la flota estarà concentrada en les instal·lacions del Club Nàutic Costa Brava-Vela Palamós. La 47 edició de la Christmas Race comptarà amb dues àrees de regata, d’una banda les classes individuals ILCA 6 i ILCA 4 i per un altre les dobles amb els 420 i 29er.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp