La 7a edició del festival Amb So de Cobla a Palamós serà una barreja de sonoritats que busca incorporar nous públics

Palamós acollirà de l’1 al 5 d’agost la setena edició del festival Amb So de Cobla, l’únic festival de cobla de Catalunya, que referma el seu compromís amb la producció destinada a divulgar el so de la cobla amb l’objectiu de situar-la en un lloc central de la creació contemporània. El festival tindrà lloc en diferents espais de Palamós, com la plaça de Josep Sarquella, la plaça de Catalunya i el pati de l’Escola La Vila.

En la seva setena edició, el cartell d’artistes de l’Amb So de Cobla es presenta amb unes novetats i unes propostes pensades per a seduir a tots els públics i incorporar-los a la sonoritat de la cobla.

El festival Amb So de Cobla està inspirat per l’Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós, acollit i impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a través de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, gestionat per l’Ajuntament de Palamós, amb el suport de la Diputació de Girona i la col·laboració de la Confederació Sardanista de Catalunya. Els directors del Festival son Pau Marqués a càrrec de la gestió i Adrià Bauzó qui porta la direcció artística.

Amb So de Cobla es dirigeix tant al públic habituat a la música de cobla i a la sardana, com al públic més general a qui li agrada la música i vol descobrir noves sonoritats, sobretot relacionades amb l’arrel catalana. Així mateix, Amb So de Cobla també aposta per apropar aquesta música a la gent jove amb propostes més trencadores i atractives per a tots ells. Amb aquest objectiu, la programació d’aquesta nova edició continuarà apostant per transgredir i presentar els instruments de la cobla catalana en nous formats musicals. Per tant, estem davant una setena edició ben eclèctica, des de la cobla catalana tradicional fins a fusions transgressores amb altres estils i disciplines en principi totalment contraposades.

L’espectacle inaugural, dimarts 1 d’agost a les 22 h a la plaça de Josep Sarquella, anirà a càrrec d’una companyia que està d’aniversari. La Dharma, enguany, i paral·lelament al seu concert de “50 ANYS”, ens dona l’oportunitat de viure de nou un format pensat especialment per acompanyar la seva música amb l’element grupal més característic i popular de la nostra cultura, la cobla, i en aquesta ocasió molt ben acompanyats per la Cobla la Principal del Llobregat.

Dimecres 2 d’agost a les 22 h al pati de l’Escola la Vila tindrà lloc el 23è Concert de sardanes de la Costa Brava Memorial Ricard Viladesau – La Principal de La Bisbal i Els Montgrins. Enguany es portarà a terme la vint-i-tresena edició d’aquest concert de referència a Catalunya de música de cobla.

A partir de dijous 3 d’agost ja comptarem amb 2 concerts cada dia. A les 19 h a la plaça de Catalunya, veurem BUFATERRÀNIA, Tubs & Cobla, un espectacle musical familiar, divertit i sorprenent que fusiona el món de la música per a cobla amb un gran ventall d’instruments totalment diferents als què estem acostumats a veure als nostres escenaris.

A les 22 h ens traslladem a la plaça de Josep Sarquella amb Trencandís, amb la Cobla Flama de Farners i Neus Mar. La unió del talent vocal de la palafrugellenca Neus Mar amb l’afany innovador de la Cobla La Flama de Farners ha cristal·litzat en un nou espectacle que ens convida a tastar les sonoritats més característiques dels diferents indrets dels Països Catalans.
Jordi Molina quintet, donarà la benvinguda al divendres 4 d’agost a les 19 h a la plaça de Catalunya. El tenorista i compositor català, després de més de tres dècades d’exitosa trajectòria professional, presenta en format quintet un repertori basat en els temes del seus darrers discs juntament amb arranjaments de cançons tradicionals.

El mateix divendres a les 22 h a la plaça de Josep Sarquella podrem gaudir de l’espectacle Piano & Cobla, una producció del Festival Amb So de Cobla a on es vol experimentar la sonoritat de la cobla amb la del piano de la mà de dos artistes de referència d’aquest instrument al nostre país. El pianistes solistes son Albert Guinovart i Montserrat Cases, acompanyats de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

Finalment, dissabte 5 d’agost a les 19 h veurem l’espectacle Akoblats. Aquests joves empordanesos han format un nou grup que fusiona els instruments de la cobla com la tenora, el tible o la trompeta amb el baix, el saxo o la bateria i amb ritmes com el rock, la rumba o el reggae sota el nom d'”Akoblats”.

L’espectacle que tancarà el Festival dissabte 5 d’agost a les 22 h, també a la plaça de Josep Sarquella, és JazzWoman Amb So de Cobla, una coproducció de l’Amb So de Cobla i la Fira Mediterrània de Manresa. Estarà acompanyada dels següents músics: Jordi Casas, tible, Gerard Montsech, tenora, Alba Careta, trompeta i Alba Pujals, trombó.

Tret de 23è Concert de la Costa Brava (Memorial Ricard Viladesau) amb la Principal de La Bisbal i Montgrins que les entrades són de pagament a 15€ i 5€ als socis de l’Agrupació Sardanista Costa Brava (entrades www.lagorga.cat), la resta de concerts és amb entrada gratuïta. Es podran adquirir a partir del dia 1 de juliol.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat