La 8a Fira de la Gamba de Palamós omple de públic la llotja del port pesquer

La Fira de la Gamba de Palamós revalida un any més l’èxit de visitants, que durant tot el dia d’avui (10/06/23) han gaudit de la seva vuitena edició, que ha tingut lloc a la llotja del port pesquer del municipi.

Més de 20.000 tiquets venuts i 200 quilos de gamba servida
L’activitat ha superat els 20.000 tiquets venuts, mitjançant els quals el públic assistent ha pogut gaudir de l’oferta gastronòmica de la fira, amb degustacions de Gamba de Palamós a la planxa i de plats elaborats amb aquest destacat referent gastronòmic local, com és el cas dels arrossos, croquetes o el capuccino de gamba.

Una de les principals novetats de la nova edició de la Fira de la Gamba ha estat la incorporació dels gelats amb gust de gamba. D’aquesta manera el públic participant ha tingut l’oportunitat de degustar el gelat de gamba vermella de Palamós o el gelat d’arròs amb gambes.

Tot aquest volum de tastets ha suposat superar la xifra de 200 quilos de gamba que s’han servit durant la jornada.

El programa també ha inclòs visites guiades a les barques d’arrossegament i a la subhasta del peix, així com l’amenització musical, amb les actuacions del DJ Falugues; i el concert de la formació Sabrina Banfi & Co.

L’escenari de la llotja ha acollit diverses propostes durant la jornada. És el cas del lliurament del guardó d’Ambaixador de la Gamba de Palamós, atorgat enguany al xef palamosí Antoni Izquierdo; així com l’entrega de certificats a les tres empreses que enguany s’han sumat a la Marca de Garantia Gamba de Palamós. Concretament els restaurants Amicita, de Madrid; i els palamosins Altamar i el restaurant del Càmping Palamós.

A banda també s’han realitzat dues taules rodones. La primera ha estat dedicada a donar a conèixer la tasca que fa la Marca de Garantia Gamba de Palamós, mitjançant la qual se certifica l’origen de la gamba i la seva qualitat, i s’impulsa la seva promoció, divulgació i prestigi.

A la segona de les taules rodones s’ha presentat el “Pescaturisme”, del qual el port de Palamós compta amb l’única embarcació a Catalunya dedicada a aquesta activitat.

La Fira de la Gamba de Palamós és organitzada per l’Ajuntament de Palamós i la Confraria de Pescadors Palamós, i compta amb el suport de la Diputació de Girona, del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, del Fons Europeu Marítim i de la Pesca, de l’Organització de Productors Pesquers (OPP) i de Ports de la Generalitat, amb el patrocini d’Estrella Damm i Perelada.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp