La biblioteca de Palamós acull demà divendres una xerrada sobre la malaltia de l’Atàxia de Friedreich

Demà divendres 13 de maig a partir de les 19 h, la sala polivalent de la biblioteca municipal “Lluís Barceló i Bou” (parc dels Països Catalans), acollirà una xerrada sobre la malaltia de l’Atàxia de Friedreich.

La iniciativa és de la jove calongina, Mireia Gómez, afectada per aquesta malaltia, amb el suport i la col•laboració de l’Ajuntament de Palamós.

La conferència, totalment gratuïta i oberta a tothom, serà a càrrec de la mateixa Mireia Gómez i del doctor Antoni Matilla Dueñas, director del Departament de Neurociència i Servei de Neurologia de la Fundació Institut d’Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol.

L’Atàxia de Friedreich és una malaltia considerada com a rara, que pateixen 2 de cada 100.000 persones i que comença a manifestar-se entre els 5 i els 15 anys. La malatia afecta el sistema nerviós, amb una pèrdua progressiva de sensibilitat, coordinació, moviment i equilibri. En un temps més o menys curt, els afectats es veuen obligats a fer servir una cadira de rodes.

Les persones afectades per l’Atàxia de Friedreich aboquen totes les seves esperances de curació en els progressos que pugui fer la ciència. La conferència de divendres vol fomentar el coneixement sobre aquesta malaltia i cercar el màxim suport de la societat en la seva participació en les campanyes de recollida de taps de plàstic que permet l’obtenció de fons per a la investigació científica.

A Palamós els taps de plàstic per a aquesta campanya es poden aportar a les empreses o comerços: bar Tramuntana, bar Topi’s, carnisseria Salvi o bé la benzinera Azur. Informació sobre aquest projecte al web: www.stop-fa.org

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat