La biblioteca de Palamós es trasllada als barris del municipi durant l’estiu

La Biblioteca Lluís Barceló i Bou, de Palamós, ha posat en marxa la vuitena edició de l’activitat Biblioplaça, promoguda pel Servei de Biblioteques de Catalunya, amb la qual aquest equipament surt al carrer i promou la lectura durant l’estiu a l’aire lliure i en àmbits públics de diversos barris del municipi.

La Biblioplaça es trasllada cada setmana a una plaça del municipi on s’ubica una carpa i taules, oferint de manera totalment gratuïta, el servei de consulta de llibres, revistes i premsa diària per a adults, joves i infants. A banda, i amb l’ajuda de dues dinamitzadores, també tenen lloc activitats de dinamització lectora i de promoció cultural.

Aquesta activitat permet apropar i facilitar la lectura a la societat local d’una manera lúdica, donant a conèixer la Biblioteca als ciutadans que encara no han utilitzat aquest servei. A més, també fomenta la convivència a partir d’una activitat de promoció cultural que genera nous espais de relació i vinculació entre el veïnatge.

La proposta té lloc durant els mesos de juliol i agost, cada tarda de 18 a 20 h, excepte els dijous, i durant una setmana a cadascun dels espais escollits.

La programació es va iniciar ahir, dilluns 1 de juliol, a la plaça de Mas Guàrdies, en l’àmbit de les Cases Noves, on la Biblioplaça restarà activa durant tota aquesta setmana. Posteriorment, del 8 al 12 de juliol, es traslladarà a la plaça de Mossèn Gumersind, al nucli de Sant Joan; seguint del 15 al 19 de juliol, a la plaça de Vila-romà, al barri d’Es Pla.

L’activitat de la Biblioplaça es repetirà en els mateixos indrets durant les setmanes següents: així del 22 al 26 de juliol, tornarà a la plaça de Mas Guàrdies; mentre que del 29 de juliol al 2 d’agost, serà a la plaça Mossèn Gumersind.

Posteriorment, del 5 al 9 d’agost es visitarà la plaça Vila-romà; del 12 al 16 d’agost la plaça de Mas Guàrdies; seguirà del 19 al 23 a la plaça Mossèn Gumersind; i finalment l’edició 2024 de l’activitat de la Biblioplaça es tancarà del 26 al 30 d’agost a la plaça Vila-romà.

En cas de pluja o mal temps l’activitat es traslladarà als locals municipals que l’Ajuntament de Palamós té en els respectius barris on s’ubiquen les places. Concretament a l’espai social de Mas Guàrdies, l’equipament polivalent de la plaça de Mossèn Gumersind, o bé a l’edifici municipal del barri d’Es Pla (Centre Obert), en el cas de l’alternativa a la plaça de Vila-romà.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Cultura

08/07/2024

Relacionades per entitat