La biblioteca de Palamós obrirà dijous una nova edició de la proposta “Biblioteques amb DO”

El proper dijous 1 de juny, la biblioteca de Palamós “Lluís Barceló i Bou” obrirà una nova edició de la proposta “Biblioteques amb DO” que durant el mes de juny oferirà un total de quatre activitats culturals variades i per a tots els públics que prenen la literatura i el vi com a protagonistes.

La iniciativa s’iniciarà a la biblioteca de Palamós el dijous 1 de juny, a les 18h, amb un taller de reciclatge del vidre adreçat als més menuts (de 2 a 12 anys) mitjançant el qual es fomentarà la creativitat i la recuperació a partir del llibre infantil, La Corba camina i recull (text de Giovanna Bubbico i il•lustracions de Gemma Rigau de Llobet, publicat pel Celler de Can Roca). Preu: gratuït.

“Biblioteques amb DO” a Palamós seguirà amb tres propostes més. La del dijous 8 de juny a les 21.30 h que en aquest cas es durà a terme al celler palamosí Brugarol (DO Empordà), situat a Bell-lloc. En aquest indret es farà una descoberta regada amb vi i tocs de poesia, sobre les connexions entre el cel, la terra i la cultura popular, donant a conèixer la influència de la lluna, els planetes i les constel•lacions en el cultiu i l’elaboració del vi. L’activitat anirà a càrrec de Mireia Mena (glosadora), Alexandre Bonanit (astrònom) i Tània Torné (guia del celler Brugarol). Preu: 8 euros.

La tercera activitat programada tindrà lloc el 13 de juny, a les 20 h, i en aquest cas a la biblioteca “Lluís Barceló i Bou” on es convidarà al públic assistent a conèixer com s’harmonitza la degustació gastronòmica i el tast de vi amb denominació d’origen Empordà amb la literatura i l’explicació lèxica d’aquest camp semàntic (Servei Català Palamós). Durant l’activitat es degustaran tres plats del restaurant ecològic Cactus amb degustació de vins de la DO Empordà, combinat amb la lectura de passatges literaris. Preu: 3 €.

La darrera de les activitats que durà a terme la biblioteca palamosina i que son incloses enguany a “Biblioteques amb DO”, es realitzarà el dimecres 21 de juny, a les 18.30 h, amb sortida des de la platja de la Fosca d’es d’on s’iniciarà un passeig on es combinarà el gaudi del paisatge amb lectures escollides dels alumnes del Servei Local de Català de Palamós, per acabar amb un tast amb vins del celler Espelt (DO Empordà). L’activitat anirà a càrrec d’Evarist March (botànic, director i guia de Naturalwalks) i Anna Espelt (directora i enòloga del celler Espelt). Preu: 8 euros.

Aquestes activitats es complementaran amb l’exposició bibliogràfica de la cultura del vi a Catalunya: Lletres i vins de Catalunya, que durant tot el mes de juny oferirà la biblioteca palamosina.

Totes les propostes programades dins l’activitat “Biblioteques amb DO” tenen places limitades i cal fer inscripció prèvia a la biblioteca municipal “Lluís Barceló i Bou” (parc dels Països Catalans, 1) biblioteca@palamos.cat.

La 5a edició de “Biblioteques amb DO” és una iniciativa del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya que té lloc a un total de 53 biblioteques públiques dels territoris de les 11 DO vinícoles de Catalunya.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp