La biblioteca municipal acull una exposició en homenatge al fotògraf palamosí, Josep Lois

L’Àrea de Cultura de l‘Ajuntament de Palamós i l’entitat local Cine Club Bahia organitzen l’exposició fotogràfica retrospectiva “Homenatge a Josep Lois”, que a partir de demà divendres 18 de juny es podrà veure a la sala polivalent de la biblioteca municipal “Lluís Barceló i Bou”.

La inauguració d’aquesta mostra serà precedida pels parlaments en reconeixement a Lois, que realitzaran a partir de les 19 h i al parc dels Països Catalans (davant accés de la biblioteca), autoritats, representants d’entitats vinculades a la fotografia i amics.

El palamosí Josep Lois Clemente era el president de l’Associació Fotogràfica Cine Club Bahia de Palamós des de l’any 2012, i va morir el passat 29 d’abril als 59 anys, a causa de la COVID-19.

L’exposició fotogràfica retrospectiva “Homenatge a Josep Lois”, recull unes 35 imatges d’aquest autor, que va ser reconegut en prestigiosos premis de fotografia nacionals i internacionals.

Apassionat per la fotografia
L’any 1986, Lois va entrar com a secretari a l’Associació Fotogràfica Cine Club Bahia de Palamós amb el suport i mestratge de l’Àngel Romero i en Jordi Gallego. En constant aprenentatge, fa cursos de forma autodidacta des del laboratori en blanc i negre al format digital. Emprenedor en noves tècniques, col•labora fent reportatges fotogràfics d’àmbit social i cultural pel fons fotogràfic del Servei d’Arxiu Municipal de Palamós i també per alguns mitjans periodístics de la comarca del Baix Empordà. A banda de president de l’Associació Fotogràfica Cine Club Bahia de Palamós, també era membre de l’ACEF i membre de la FIAP i la MFCF.

Autor del llibre Mar i Terra. Palamós, Calonge, i Vall-llobrega (de la col•lecció entorn de les comarques gironines, patrimoni arquitectònic, arqueològic i ambiental) editat per Competium.

Josep Lois va organitzar i impartir desenes de cursos formatius de fotografia i va ser reconegut en prestigiosos premis fotogràfics amb les seves instantàneas, destacant entre altres: 1r premi Vila de Palamós 1991, 1993, 1996, 2001, 2002 i 2004; 1r premi Ciutat Pubilla de la Sardana, Manlleu 1997; 1r premi Reportatge Pere Farran, Sabadell 2006; 1r premi Media Maratón 2007 i 2010, Córdoba; Premi d’Honor XXI Biennal Internacional FOTOSPORT, Reus 2010.

També va ser mereixedor de la medalla de bronze de la Confederación Española de Fotografía (CEF) a “Le catalan”, Perpinyà 2013; medalla d’or CFFU Internacional Foto Art, Praga 2015; o bé el diploma d’honor d’artista de La Federation Internationale d’Arts Photografique (FIAP), reconeguda per la UNESCO, en homenatge als seus esforços, als seus treballs i a la seva tècnica del domini de l’art fotogràfic.

Cal destacar que Lois va obtenir més de 100 acceptacions a nivell Internacional a Ucraïna, Eslovènia, Polònia, Perpinyà, Montenegro, Bulgària, Regne Unit o Canada; i a nivell nacional a Guipúscoa, Zaragossa, Xàtiva, Almenara, València, Navarra, Albacete, Càceres o Córdoba.

L’exposició fotogràfica retrospectiva “Homenatge a Josep Lois” es podrà veure a la biblioteca municipal “Lluís Barceló i Bou” fins al dia 4 de setembre.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp