La Brigada Municipal inicia la millora de l’emblemàtic brollador del passeig del Mar de Palamós

Operaris de la Brigada Municipal de l’Ajuntament de Palamós han iniciat aquesta setmana les tasques de millora de l’emblemàtic brollador situat des de principis dels anys trenta del segle passat a l’inici del passeig del Mar de Palamós.

L’objectiu d’aquest projecte és el de poder fer una àmplia i acurada millora de les seves instal•lacions que garanteixin l’eficiència i la sostenibilitat d’aquest equipament incidint en aspectes de canalització d’aigua, cloratge, impermeabilització i d’enjardinament.

PROJECTE DE MILLORA
Aquestes tasques, a càrrec íntegrament de la Brigada Municipal, preveuen entre altres la substitució dels tubs de canalització d’aigua deteriorats pel pas del temps, així com la connexió de vuit petits sortidors d’aigua, representats per unes granotes ceràmiques situades damunt el mur perimetral del brollador (zona de coronament), que no estaven inclosos dins el sistema de circuit tancat d’aigua amb la que està dotada la font.

A banda també s’instal•larà un equip de cloratge per al filtratge de l’aigua i s’arranjarà i pintarà el vas interior del brollador per tal de garantir la seva impermeabilització.

També es canviarà l’enrajolat ceràmic exterior, es substituiran llums instal•lades per a la decoració lumínica dels sortidors de la font i es millorarà l’enjardinament que envolta tota aquesta instal•lació.

Totes aquestes tasques permetran deixar el brollador en les millors condicions per al seu ús. La Brigada Municipal preveu que aquest projecte de millora estigui totalment enllestit durant el proper mes març.

EL BROLLADOR DEL PASSEIG DEL MAR
La primera notícia del sortidor data de 1930 i es correspon al final del projecte de millora del passeig del Mar. Precisament en el Ple municipal del 7 de maig de 1929 s’aprova obrir concurs públic per al subministrament de materials de construcció per a una balustrada de pedra artificial i d’altres accessoris i ornaments per al passeig marítim de Palamós

Durant el mes de maig de 1930 la revista Marinada informa de la finalització d’aquestes obres i que en els dies de la Festa Major s’inaugurarà el brollador lluminós.

Després amb la inundació de 23 de novembre de 1933, a causa de les pluges tot aquest sector del passeig queda descalçat i molt malmenat. Tot i que l’any 1935 hi ha un nou projecte d’urbanització del passeig que no se sap del cert si es va executar, el que sembla clar és que la fesomia del passeig tal i com es coneix ara, neix ens aquestes dates de 1929-1930, i no es recupera parcialment fins als anys cinquanta del s. XX.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat